Vali Seddar Yavuz, açılışı gerçekleştirilen merkezin önemine dikkat çekerek, öğrencilerin hangi alanda yetersiz ise, o alanın doldurulmasına yönelik çalışmalar yapılacağını söyledi.

 

"E-Sınav Merkezi", "Ölçme Değerlendirme Merkezi" ve "Proje Koordinasyon ve Öğrenme Merkezi"nde yapılan sınav sonrası, analiz yapılması ve bu analize göre hem öğrencinin, hem de velinin doğru yönlendirilmesi gerektiğinin altını çizen Vali Seddar Yavuz, “Öğrencilerimizin hangi alanda eksikleri var? Bu eksikleri nasıl telafi edebiliriz? Bunların tespit edilmesi gerekiyor. Aslında ölçme değerlendirmenin en önemli kısmı budur. Yoksa sadece sınav yapalım demek yeterli olmaz. Sınavı yaptık, analizi nasıl yapacağız? Çocuklarımız hangi alanda yetersiz? Mesela matematik dersinde ne kadar başarılıyız? Türkçe dersinde ne kadar başarı elde ettik? Bunları bilmemiz gerekir. Dolayısıyla bu analizler, öğretmenlerimizin yönlendirilmesi, velilerin yönlendirilmesi anlamında önemli bu husus. Yoksa sadece makineleri koyarsın, bunları yaparsın bir anlamı yok. Önemli olan bilgiyi analiz edebilmek ve bu istatistikten de bir sonuç çıkarmak. Biz, bu merkezin temeldeki işlevini böyle görüyoruz” diye konuştu.

 

Merkezi sınavlara hazırlık için Mart, Nisan ve Haziran aylarında yapılacak olan sınavlar sonrası, değerlendirme yapılarak, analiz sonuçlarının öğrenci, veli ve okul ile paylaşılarak, öğrencinin eksikliklerinin belirleneceğine vurgu yapan Vali Seddar Yavuz, soruların merkezde görevli öğretmenler tarafından hazırlanacağını söyledi. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi