·         2015 Milletvekili Genel Seçimi yaklaşırken, sokaktaki vatandaş Ordu’yu Meclis’te temsil edecek Milletvekillerinden beklentilerini sıralarken, vekilin sadece seçim döneminde değil, sonrasında da vatandaşın yanında olmasını bekliyor.

Yaklaşan seçimler öncesi siyasi partiler aday çıkarma telaşı yaşarken, Ordulu vatandaş ise milletvekilinin halk için neler yapması gerektiğini tartışıyor ve  bir vekilden beklentilerini sıralıyor. Herkesin ortak yaklaşımı ise aynı. Vatandaşlar halkla iç içe, vatandaşın sorununu Meclis’e taşıyan ve Ordu için çalışan bir vekil bekliyor.

Emekliler dert küpü

Bekir Uslu/Emekli: Bir milletvekili kesinlikle adil olmalı. Ordu’yu en iyi şekilde temsil etmeli. Ben emekliyim.Emekliler dert küpü, kime sorarsanız sorun herkes şikayetçi. Emekli maaşlarında bir düzenlemeye gidilmeli. Emekliye gelen zam yüzde 2'de kalıyor. Bu 20 liralık artışla emekli nasıl geçinsin? Ev kirası, su, elektrik bir sürü dert. Ayrıca Ordulu vekillerden çiftçiye de gereken desteği vermesini bekliyoruz.

Sorunlar Ankara’ya taşınsın

Apdülkadir Engin/Emekli: Ordu için hayırlısı ne ise öyle olsun. Şu andaki yapılan yatırımların engellenmemesi lazım. Yapılan her şey Ordu yararına olmalı. Seçilecek vekiller her türlü sorunumuzu Meclis’e taşımalı ve Ordu halkının bir evladı olduğunu hiçbir zaman unutmamalı. Bunu bilmediği takdirde o vekili seçmemizin bir anlamız olmaz. Vekil bir vatandaş olarak benim sorunumu dinlemeli. Halkın içine girmeli. Sadece seçim döneminde değil, seçimden sonra da yanımızda olmalı. Hangi partiden olursa olsun Ordulunun sorununa Ankara’da çözüm üretebilmeli. Ordu Yorum/Neşe Çakar

Editör: Haber Merkezi