Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, 10-16 Mayıs Engelliler Haftası dolayısıyla bir mesaj yayımladı. Sevgi, saygı ve inancın aşamayacağı bir engelin olmadığını belirten ve engellilerin refahı için özveri ile sürdürülebilir hizmetler yapacaklarını ifade eden Başkan Tören, mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Her birimiz birer engelli adayıyız. Bu sebeple mazeretsiz hizmet etme azmi içerisinde, engelsiz bir şehir anlayışına sahip olarak sürdürülebilir hizmetler yapmaya özen göstereceğiz. Temel ilkemiz, insana hizmet ve hürmet eden bir sosyal belediyecilik olacak.

Engelli insanlara saygı, insanlığa saygının göstergesidir. Sevginin, saygının ve inancın aşamayacağı engel yoktur.

Engelli kardeşlerimizle ilgili olarak duyarlılığımızı ve hassasiyetimizi sürekli diri tutup arttırmalıyız. Aynı zamanda onların kendi ayakları üzerinde durabilecekleri yaşam koşullarını tesis etmeyi ise kendimize hedef olarak belirlemeliyiz.

Bu doğrultuda engelli kardeşlerimizin toplumla bütünleşmeleri, iş gücüne katılmaları, huzur ve refahlarını artırmak için özveri ile çalışmanın yanı sıra sosyal politikaları, mimarisi ve insana yakışır, insana hürmet eden bir belediye anlayışını benimseyeceğiz.

‘Tohum toprağın bağrına, engelli birey de topluma emanettir’ düşüncesiyle Engelliler Haftası'nın, toplumsal farkındalığa ve engelsiz bir geleceğe vesile olmasını temenni ediyor, tüm engelli vatandaşlarımıza sağlık, mutluluk ve başarı dolu bir hayat diliyorum.” Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi