·         Dün yerel bir gazetede ve internet sitesinde yer alan “Gülyalı, Kabadüz ve Ulubey ilçeleri Altınordu da oy kullanacak” şeklinde çıkan haberin asılsız olduğu bildirildi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) hafta sonu Pazar günü yüksek seçim kurulu denetiminde ve hakim nezaretinde yapacağı ön seçim de bütün ilçelerde sandık kurulu oluşturulacağı her ilçe kendi ilçesinde oluşacak sandık kurulunda oy kullanacağı bildirildi.

 Dün yerel bir gazetede ve internet sitesinde yer alan “Gülyalı, Kabadüz ve Ulubey ilçeleri Altınordu da oy kullanacak” türünden çıkan haberin asılsız olduğunu ifade eden üç ilçe başkanı konu ile ilgili kendilerine çok sayıda üyeden telefon geldiğini ve konu ile ilgili gelen tepkiler üzerine üç ilçe başkanı ortak bir açıklama yapmak gereğini duyduklarını ifade ederek gazetemize ortak bir açıklama yaptılar.

Kabadüz, Gülyalı ve Ulubey'de sandık kurulacak

 İlçe başkanları yaptıkları ortak açıklamada şu ifadelere yer verdiler; "Yerel bir gazetede ve aynı gazetenin internet sitesinde yayınlanan ve CHP il başkanının ağzından verilen “ilçeler kendi ilçelerinde oy kullanacak, ancak Gülyalı, Ulubey ve Kabadüz ilçeleri Altınordu da oy kullanacak” haberi doğru değildir. Biz ilçe başkanları olarak bu haberi okuyan üyelerimizden aldığımız tepki üzerine haber hakkında il başkanımızdan bilgi aldık il başkanımız haber hakkında bir yanlış anlamanın olduğunu ve ilgili gazete ile görüştüğünü söyledi. Biz üç ilçe başkanı olarak bu haber dolayısı ile kamuoyu yanlış bilgilendirildiği için önce kamuoyundan sonra da üyelerimizden anlayış bekliyor haberin doğru olmadığını ifade ediyoruz."

Oy mekanları belirlendi

Ayrıca hem Gülyalı, hem Ulubey, hem de Kabadüz ilçelerinde il seçim kurulu tarafından görevlendirilen görevliler Pazar günü oy kullanılacak mekânları belirlediler. Buna göre Gülyalı ilçesinde, Gülyalı ilçe merkez ilköğretim okulunda, Kabadüz ilçesinde, Kabadüz ilçe merkez ilköğretim okulunda ve Ulubey ilçesinde, Ulubey halk eğitim merkezinde kurulan sandıklarda cumhuriyet halk partisi üyeleri ön seçim için oy kullanacaklardır.

 Üç ilçe başkanı son olarak  üyelerine seslenerek şunları söylediler. Gülyalı, Kabadüz ve Ulubey ilçelerindeki CHP üyeleri rahat olsunlar Pazar günü adaylarını belirlemek için hiçbir yere gitmeyeceklerdir. İlçelerinde ki bildirilen yer ve adreste oylarını kullanacaklardır. Ordu YORUM

Editör: Haber Merkezi