Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz yerel televizyonlarda ortak yayınlanan “Gündem” adlı programın canlı yayın konuğu oldu.

 

Başkan Enver Yılmaz, kendisi ve Büyükşehir Belediyesinin faaliyetleriyle ilgili diyecek söz bulamayanların birtakım kumpaslarla algı yaratmaya çalıştıklarına dikkat çekerek, “Şahsımla ve Büyükşehir Belediyemizin faaliyetleriyle ilgili olumsuz bir şey bulamadıklarından suizanla yaklaşıp, olmayan şeyleri varmış gibi göstererek birtakım kumpaslar kurmaya çalışıyorlar ancak bir şey tutturmaları mümkün değil. Bizim her şeyimiz şeffaf ve tüm yaptıklarımız ortada. Bu konuyu Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız ve İçişleri Bakanımız ile görüştük ve gerekli bilgilendirmeleri yaptık. Bizler Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın temsilcileriyiz. Kendileri ne derse biz onu yaparız” diye konuştu. Başkan Yılmaz’ın açıklamalarında ön plana çıkan satırbaşları ise şöyle:

 

Kimse mağdur olmayacak

 

Kimseyi mağdur etmemek için çalışmalarımız devam ediyor. Durugöl’e yapılacak stat için inşaat çalışmalarımız başladı. Orduspor’un oradaki binada bulunan malzemelerini başka bir yere taşıdık. Takımın seneye konaklama ve sportif faaliyetleri için DSİ tesislerini kullanmasıyla ilgili Büyükşehir Belediyesi olarak girişimde bulunduk. Yeni yapılacak stat seneye haziran ayında tamamlanacak. Aynı zamanda o bölgeden kaldırılacak futbol sahalarının yerine Karşıyaka Mahallemizde yapılacak 3 nizami saha eylül ayında hizmete girecek. Turnasuyu Mahallemizde ise biri YİBO’nun yanında diğeri deniz kenarında olmak üzere iki farklı noktada saha yapılması için çalışmalarımız devam ediyor. Yeni stat yapıldıktan sonra 19 Eylül Stadyumu’nu Büyükşehir olarak biz devralacağız. Stadyumun üzerini park ve yeşil alan, altını ise otopark olarak yeniden düzenleyip vatandaşlarımızın kullanımına sunacağız.

 

Türkiye’nin en güzel sahili olacak

 

Soya sapağından Vali Konağı’na kadar olan yoldaki sıcak asfalt çalışmalarını tamamladık; bisiklet, koşu ve yürüyüş yoluyla ilgili çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Rıhtım tarafında ise dolgu yapılan alanın üstü kapatıldı ve sıra üstyapıyla ilgili uygulamalara geldi. Her iki taraftaki çalışmaları Ramazan Bayramı’na kadar tamamlayıp, inşallah bölgemizin değil ülkemizin en güzel sahillerinden birini vatandaşlarımızın hizmetine sunacağız.

 

Şehitler anıtı yapılacak

 

Kaykay pisti ile Bülbül Deresi arasını ayrı bir proje olarak değerlendirecek ve Atatürk Parkı’nın karşısına şehitler anıtı yapacağız. Bunun için Ay Işığı Düğün Salonu, otopark ve Mıdı Restoran’ı da içerisine alan yeni projeyle ilgili ihale sürecini bekliyoruz ve ona göre çalışmalarımıza hız vereceğiz.

 

Melet Park’ta çalışmalar başladı

 

Melet Irmağı kenarındaki çöp alanını rehabilite ettik. Irmak kenarında yapılacak tahkimat çalışmalarımız başladı. Bunun yanı sıra Melet Irmağı üzerine ikinci bir köprü yapılmasıyla ilgili çalışmalar devam ediyor.

 

Süleyman Felek 15 Mayıs’ta trafiğe kapatılıyor

 

Süleyman Felek Caddemizi 15 Mayıs’ta trafiğe kapatıyoruz. Cadde üzerindeki binaların cephelerinin iyileştirilmesini ve zeminle ilgili yeni düzenlemeleri içeren projeyi ihale ettik. Diğer taraftan Köprübaşı mevkiinde bulunan köprünün her iki tarafında derenin üzerini 70 metre daha kapatmak suretiyle yeni bir meydan yapacağız. Çalışmalarımız tamamlandığında vatandaşlarımızın rahatlıkla gezip dolaşabileceği ve alışverişini yapabileceği bir cazibe merkezi ortaya çıkacak. Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi