TV 52’de yeni dönem

Ordu Yorum/Celal Yıldız
TV 52’nin yeni patronu Ordulu İş Adamı İsa Akçay kanalın alım sürecini ve televizyonun bundan sonraki yayın politikası hakkında bildi verdi. Kanalı almasına Mustafa Hamarat’ın vesile olduğunu bildiren Akçay herkesi adil bir şekilde ekrana çıkaracaklarını söyledi. 
1995 yılında Ordu’da yayın hayatına başlayan TV 52’de artık yeni bir dönem başlıyor. Ordulu iş adamı İsa Akça tarafından Erzincanlı iş adamından alınan kanalı yeniden Ordulu birisi aldı. Televizyonun alımıyla ilgili süreci anlatan ve kanalın bundan sonraki yayın hayatı hakkında basın toplantısı düzenleyen Akçay, “Kanal gündemimde değildi. Mustafa Hamarat bu işi bana pasladı. Televizyonun alınmasına Mustafa Hamarat vesile oldu. Kendisiyle özel hukukumuz var” dedi. 

“Bundan sonra kanalda milat olacak”
Kanalın alım sürecine ilişkin açıklama yapan Ordulu İş Adamı İsa Akçay, 15 Aralık itibariyle kanalı aldığını söyledi. Akçay, “Bu işin zorlularını bilerek kanala talip olduk. Hem Türkiye’deki hem de Ordu’da ki yayın organları zorlu süreçten geçiyor. Ama bizim hedefimiz kanalı iyi noktalara getirmek. Bundan sonra kanalda milat olacak” ifadelerini kullandı. 

“Mustafa Hamarat’la özel bir hukukumuz var”
“Bu iş aslında gündemimde değildi. Bir büyüğüm kanalı almama vesile oldu” diyen Akçay, “Mustafa Hamarat bu işi bana pasladı. Televizyonun alınmasına Mustafa Hamarat vesile oldu. Kendisiyle özel hukukumuz var. Benim bir ticaret anlayışım var. Başkasına göre ticaret yapmam ve ortak işe girmem” açıklamalarını yaptı. 

“Ordu’da bizim olanlara sahip çıkılmıyor”
Kanalda daha önce yönetimsel hatalar yapıldığına dikkat çeken TV 52’nin yeni patronu, “Zaman zaman yönetimsel hatalar yapılmasına rağmen kanalın reytinglerinde azalma olmamış. Ordu’da bizim olanlara sahip çıkılmıyor. Örneğin fındık ve Orduspor. Kanalda böyle bir yapıya sahipti. Birilerinin bu işin altına girmesi gerekiyordu” şeklinde konuştu.

“Herkesi adil bir şekilde ekrana çıkaracağız”
Kanalın yayın politikası hakkında bilgi veren İsa Akçay, “Objektif bir yayın anlayışımız olacak. Siyasilerin tamamına kapımız açık. Herkesi adil bir şekilde ekrana çıkaracağız. Yerel programlara ağırlık vereceğiz. Ordu’nun her köşesine gidip mikrofon uzatacağız. Çok farklı yayın akışı ve saatleri olacak” diye konuştu. 
Editör: Haber Merkezi