‘İnsana Hizmet ve Hürmet Eden Belediyecilik’ anlayışıyla çalışmalarını yürüten Altınordu Belediye Başkanı Aşkın Tören, ‘Bütün Şehir Eşit Hizmet’ düşüncesiyle hizmetlerine devam ediyor. 31 Mart Seçimleri öncesi açıkladığı projelerini hayata geçirmeye başlayan Başkan Tören, bunlardan ilki olan ve sosyal belediyeciliğin göstergesi konumundaki “Gündüz Bakım Evi ve Kreş” projesi için kolları sıvadı.

Yer tahsisi yapıldı

Projeyi en kısa sürede hizmete sunmak için yoğun mesai harcayan Başkan Tören, daha önce bürokrat olarak görev yaptığı Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile yaptığı görüşmeler sonucunda Bahçelievler Mahallesinde uzun yıllar Ordu Çalışma ve İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürlüğüne hizmet veren binayı Altınordu Belediyesi’ne tahsisini gerçekleştirdi. Binanın tahsis edilmesinin ardından projeye start veren Başkan Tören, “Gündüz Bakım Evi ve Kreş” projesinin en kısa sürede tamamlanarak hizmete açılacağını belirtti.

“Ailelerin ise iş hayatından geri kalmamalarını sağlamayı hedefliyoruz”

Altınordu Belediyesi olarak büyük önem verdikleri projenin çocukların gelişimine katkı vereceğini ifade eden Başkan Tören, “Şehrimizde belediye eliyle kurulan ilk kreşi hayata geçiriyoruz. Sosyal belediyeciliğin en önemli örneklerinden olan belediye kreşleri, çocuklarımızın hayat yolculuğuna hazırlandığı ilk ve en önemli evrelerden bir tanesi. Bizlerde Altınordu Belediyesi olarak bu evrede ailelerin ve çocukların yanında olmak istiyor, çocuklarımızın eğitim yoluna bir ışık olmaya çalışıyoruz. Çağdaş, sorun çözme kabiliyeti yüksek, yaratıcı, özgüven sahibi, topluma ve kendine karşı sorumluluklarını bilen nesillerin yetiştirilmesi için gece gündüz demeden çalışıyoruz. Yaşadığımız çağda bilim ve teknolojinin önemini bilerek çocuklarımızın eğitimlerinde teknolojik gelişmelerden yararlanmalarını sağlayacağız. Yapacağımız tüm projelerin teknolojik alt yapısını ise çağımızın ihtiyaçlarına göre geliştireceğiz. Bu kapsamda büyük önem verdiğimiz ve hayata geçireceğimiz ‘Gündüz Bakım Evi ve Kreş’ projesi ile Altınordulu çocuklarımızın gelişimine katkıda bulunacağız. Tüm bunların yanı sıra irfanı hür, milli kültürüne sahip çıkan nesiller yetiştirmeyi de kendimize borç bileceğiz. Öte yandan hazırladığımız projemizle çocuklarımızın geleceğe emin adımlarla hazırlanmalarının yanı sıra annelerinin de iş hayatlarından geri kalmamalarına imkan sunacağız. Toplumsal cinsiyet eşitliği bağlamında kadın istihdamının artırılması politikalarına da bu tür projelerle destek vereceğiz. İnşallah ilerleyen yıllarda da bu kreşlerin sayısını artırıcı çalışmalara imza atacağız” dedi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi