Ordu Büyükşehir Belediye Meclisi, Nisan ayı olağan toplantısının 2. birleşimini gerçekleştirdi. Başkan Enver Yılmaz gündem maddelerine geçmeden önce yaptığı konuşmada, referandum süreci ve büyükşehir belediyesinden meydana gelen operasyonla ilgili açıklamalarda bulundu. Anayasa değişikliğiyle ilgili yapılan halk oylamasında alınan sonuçlarla ilgili görüşlerini ifade eden Başkan Yılmaz, yapılan referandumun bir siyasi parti seçimi değil, anayasa değişikliğini içeren evet-hayır tercihi olduğunun altını çizdi.

 

Vatandaşların tercihini ortaya koyduğunu belirten Yılmaz; "Vatandaşlarımız evet veya hayır tercihlerini sandığa yansıtmak suretiyle gerekeni yapmışlardır. Ben ilimiz açısından hayırlı olmasını temenni ediyorum. İlk beş sıralama konusunda doğru tahminleri tutturduk. Sonuç olarak da Ordu'dan Türkiye ortalaması üzerinde bir evet çıktı. Memleketimiz, ülkemiz için hayırlı olsun. Bundan sonrasında ise esas süreç olan soru işaretlerinin çoğunun giderilme takvimi başlıyor. Meclis, tahmin ediyorum ki 6-8 ay uyum yasalarıyla birlikte bu anayasa maddelerinin doğrudan uygulanma yükümlülüğü olmadığından anayasa mahkemesi üst kurulu belirler. " dedi.

"Koşullar eşit değildi"

 

 CHP'li Meclis Üyesi Selim Mercan da söz alarak seçim sonuçlarını değerlendirdi. Mercan; "Ortaya çıkan sonucun memleketimiz ve milletimiz için hayırlı olmasını diliyorum. Halkın iradesi her zaman başımızın üstünde oldu ve biz buna her zaman saygı gösterdik. Ancak halkın iradesini etkileyebilecek faktörler noktasında aynı şekilde düşünmediğimizi belirtmek istiyorum. İkincisi; referandumlar veya seçimler sonucunda ortaya çıkan irade demokrasilerde esastır  ama bunun için yarışma koşullarının da eşit olması gerektiği düşüncesindeyim. Yaşadığımız süreçleri göz önünde bulundurduğumda hiç de eşit olmayan koşullar altında bu referanduma gidildiğini düşünüyorum. Bunun takdiri de artık yüce milletimizindir." dedi.

 

"Hukuki haklarımızı savunacağız"

Başkan Yılmaz, referandum sürecinde Ordu Büyükşehir Belediyesiyle ilgili kamuoyunda yer alan haberlere de değinerek, yaşanan süreci o gün kayıt altına alınan görüntülerle birlikte anlattı. Yapılanların kendisine ve Ordu Büyükşehir Belediyesine yönelik bir komplo olduğundan kesinlikle emin olduğunu ifade eden Başkan Enver Yılmaz, “Bu konuda Cumhuriyet Başsavcılığı gerekli açıklamayı yaptı. Bu açıklamada yer aldığı gibi makam odamızda bulunan ve böcek olduğu iddia edilen aparat, televizyonun kumanda alıcısıdır. Bu işin sonuna kadar takipçisiyim. Hukuki haklarımızı da savunacağız.” dedi.

"Kayıtlar silindi!"

"Buradaki yapılan işin muhatabı ve mağduru biziz" diyen Yılmaz, yaşananları şöyle anlattı: " Resmi mahiyette söylenen, sizin odanızda böcek var bu böceği bulun ve bunun üzerine de emniyet gereğini yapsın. Süreç 13 Nisan günü  saat 4'te başladı. Yani Cumhurbaşkanımızın Giresun'a hareketiyle birlikte başladı. Sonra biz belediyeye geldiğimizde içeride polis olduğunu gördük. Böcek olma ihtimali olduğu için arama yapacaklarını söylediler. Bunun üzerine polis, olay yeri inceleme vs. arama yapmaya başladılar. Bunun üzerine yerel yetkili arkadaşlar da tüm binayı boşaltacaklarını söylediler. Her tarafa polisler yığıldı aramaya başladılar. Bu esnada aranan oda sadece makam odası. Genel başkanımız, il başkanımız, tüm daire başkanlarımız, herkes nezaketsiz bir şekilde belediyeden dışarı çıkarıldı. Arkadaşlar acı olan şu, bir polis arkadaşımız kelepçe salladı. Bir polis aracı, 4 dakika arayla 16 saat aynı yerde tur attı. Ama kimsenin ifadesi dahi alınmadı. Hiç kimse gözaltına alınmadı, hiçbir dosya alınmadı, yalnız 14 Nisan sabah 4 ile 6.30 arasındaki kamera görüntüleri silindi. Soru işareti budur. Artık o esnada ne oldu ise belediyede. Şüphelendiğim iddia ise böcek ararken böcek konulduğu. Bunu resmi birimler araştıracak. Gerekli yasal süreci başlattık. Bu süre zarfında da ben savcılıktan gelen resmi açıklamayı bekledim.  Dün itibariyle resmi açıklamayı yaptı. Savcılığın belirttiği üzere; yapılan incelemelerde böcek olduğu iddia edilen cihazın televizyon kumandasının aparatı olduğu anlaşılmıştır." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi