Korgan ilçesinde yapılmak istenen Balamir HES’i engellemek için aylardır mücadele eden Çiftlik halkı iş makinalarının yeniden gelmesi üzerine yolu kapattı. Jandarma müdahale etse de halkın dağılmaması üzerine jandarma ve iş makinaları bölgeden çekildi.

            Balamir HES çalışmasını başlatabilmek için imar değişikliğine başvurmuş, halk, bin 600 itiraz dilekçesini Ordu Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğüne vermişti. Şirketin süreç devam ederken şantiye kurmak istemesi halk tarafından engellenmişti. Halkın şikayeti üzerine jandarmanın tutanak üzerine şirket hakkında suç duyurusu yapılmıştı.

            Şantiye kurmak için yeniden getirilen iş makinalarının önü Çiftlik halkı tarafından kesilerek dereye inişi engellendi. Kendisi de Çiftlikli olan Avukat İsmail Topçuoğlu şunları söyledi “Yapılmak istenen HES’in bölgeye olumsuz etkisi olacak. Dere mahallemizin can damarı. Hukuksal süreci sürdürüyoruz. Halkımız HES’e karşı. Şirket derede kaçak çalışma yaptı, halk müdahale etti. Jandarmaya tutanak tutturduk. Şikâyetçi olduk. Yeniden geldiler. Özellikle insanların fındık topladıkları zamanı seçmişler. Toplanamazlar sandılar. Halk fındık toplamayı bırakarak yeniden toplandı, yolu keserek engel oldular. Halk suyuna, toprağına sahip çıkıyor.” dedi. Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi