Belde Evler’de başlatılan hukuksuz yıkımın ardından, inşat firması uğramış oldukları zararın tazmini için Büyükşehir Belediye Başkanı ve Büyükşehir Belediye Meclis Üyelerine ihtarname gönderdi.

İhtarnamede; “Bu süreçte yaptığınız hukuksuzluklar nedeniyle uğradığımız her türlü maddi ve manevi zarar başta Ordu Büyükşehir Belediyesi’nden tahsil edilecek ve akabinde Anayasa’nın 40.Maddesi ve 129.Maddesi gereği muhatap her birinize kamuya vermiş olduğunuz bu zararın tazmini için başvuru yapılacağını, bu sürecin sonuna kadar takibinde olunacağını, kaç yıl sürerse sürsün, devleti ve müvekkili uğrattığınız tüm bu zararların sizden kuruşuna kadar tazmin edileceğini bildiririz.” denildi.

“Sorumlulara rücu edecek misin?”

Gönderilen ihtarnamenin ardından sosyal medya hesabından, “Bu yıkımın zararını kim ödeyecek?” diye soran CHP Ordu Büyükşehir Belediye Meclis Üyesi Av. Onur Çam, şunları paylaştı:

“Büyükşehir Belediye Başkanı Hilmi Güler’in Belediyeye, Meclise, Ordu halkına bir tazminat yükü yüklemeyecek dediği Belde Evler yıkımına ilişkin inşaat firmasının hukuki süreci devam ettirdiğine ilişkin ihtarnamede 21. sırada yer aldım. Buradan tekrar soruyorum Sayın Hilmi Güler bu yıkımın tazminatını cebinden mi ödeyeceksin? Sorumlulara rücu edecek misin?” Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi