Ordu İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesinde, hızlı araç kullanmaktan kaynaklı trafik kazalarını önlemek amacıyla; 11-14 Kasım 2019 tarihlerinde (24) Jandarma Trafik Timi ile "Hızlı Araç Kullanımına Yönelik"  özel denetim yapıldı.

 

Söz konusu denetimlerde; Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı özellikle güneyde kalan ilçelerimize ait Altınordu-Ulubey, Gürgentepe-Ulubey, Fatsa-Kumru, Ünye-İkizce ve Ünye-Akkuş karayollarında bin 52 araç kontrol edilmiş olup, (54) araç sürücüsüne hız sınırlarını aşmaktan trafik idari para cezası uygulandı.

 

Ordu İl Jandarma Komutanlığı Sorumluluk Bölgesinde, 2019 yılında bir önceki yılın aynı dönemine göre (01 Ocak-15 Kasım 2018) ölümlü trafik kazalarında %18 azalış, yaralanmalı trafik kazalarında ise %5 azalış olmuştur. Ancak kazalar incelendiğinde; Ordu İli Uluslararası Devlet Karayolu (D-010-17 ve D-010-18) ile bağlantılı güneyde kalan ilçelerimize ait karayollarındaki kazaların % 55’i aşırı hız, % 24 dikkatsizlik ve tedbirsizlik, %21 hatalı sollama sonucu meydana geldiği tespit edilmiştir.

Vatandaşlarımızın karayolunda güven içerisinde seyahat edebilmelerini sağlamak, trafik kazalarını azaltmak, trafik kazalarından kaynaklanan ölüm ve yaralanmaları asgari düzeye indirmek amacıyla hız denetimleri devam edecek olup, sürücülerimizin özellikle güney ilçelerimize ait karayolu güzergahlarının tek şeritli ve virajlı olması nedeniyle trafik kural ve yasaklarına uymaları önem arz etmektedir.Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi