Kaliteli sağlık hizmeti sunmayı kendine hedef edinen Sağlık Bakanlığı ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi alanında uzman doktor ve deneyimli sağlık personelleri ile bölgede ihtiyaç duyulan sağlık hizmetlerini karşılamaya devam ediyor. Bu kapsamda 2018 yılında ODÜ Eğitim ve Araştırma Hastanesi ile Karadeniz’in en donanımlı hastanesi olma özelliğine sahip olan Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesinde toplamda 699 bin 315 hastaya poliklinik hizmeti verildi. 20 bin 768 hastanın yatarak tedavi edildiği hastanelerde 16 bin 557 ameliyat gerçekleştirildi. Hastanede geçen yıl yapılan tetkik sayısı ise 4 milyon 450 bin 714’e ulaştı.

7 yılda 1 milyonun üzerinde tedavi

Ağız ve diş sağlığı konusunda üst sıralarda yer alma hedefiyle 2012 yılında hasta kabulüne başlayan ve geçtiğimiz günlerde Cumhuriyet Yerleşkesindeki yeni binası ile vatandaşlara son teknolojik sistemlerle donatılmış bir alanda hizmet sunmaya devam eden Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesinde geçen yıl poliklinik hizmet verilen 77 bin 414 hastada 3 bin 900 ameliyat işlemi gerçekleştirilirken yapılan tetkik sayısı 30 bin 47 olarak verilere yansıdı. Kuruluşundan bu yana geçen 7 yılda 1 milyonu aşkın tedavi işlemi gerçekleştirerek gerekfiziki gerekse teknolojik olanaklar bakımından her geçen gün büyüyen Ordu Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi, ağız ve diş sağlığı hizmetinde Ordu ve çevre illerde ön sıralardaki yerini korumaya devam ediyor.

Ordu Üniversitesinin Diş Hekimliği Fakültesi, Eğitim ve Araştırma ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri aracılığıyla toplum sağlığına katkı sunan kamu odaklı hizmet anlayışıyla çalışmalarını sürdürdüğünü belirten Üniversitemiz Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, “Nitelikli ve yurttaş odaklı sağlık hizmeti sunmayı şiar edinen ve bu çerçevede modern tıp hizmetleriyle toplum sağlığına katkı sunan Üniversitemiz Eğitim ve Araştırma ile Kadın Doğum ve Çocuk Hastaneleri ve Diş Hekimliği Fakültesi alanlarında öncü rol üstlenerek önemli tedavi hizmetleri ortaya koymaktadır. Bu niteliğiyle birlikte son teknolojik gelişmeleri takip ederek hem poliklinik hizmetleri hem gerçekleştirdiği tetkik ve operasyonlarla çözüm odaklı bir sağlık hizmeti sunmayı ilke edinen Üniversitemiz, bünyesinde bulunan deneyimli kadrosuyla alanında nitelikli hekimler yetiştirmeye ve buna ek olarak da kamu sağlığı çerçevesinde gerek Ordu gerek bölge noktasında önemli bir sağlık üssü olmaya devam edecektir.” şeklinde konuştu. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi