Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Ordu Milletvekili Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, bazı programlara katılmak, ziyaretlerde bulunmak üzere Ordu’ya geldi. Kurtulmuş, ilk olarak Ordu Valiliği tarafından düzenlenen iftar programına katıldı.

Numan Kurtulmuş, yaptığı konuşmada, vizyoner, çalışkan bir bürokrasiye sahip olmak gerektiğine vurgu yaparak, "Bürokrat kardeşlerimizin her birisi gönül işi yapıyor. Meseleyi sadece bürokratlık olarak görürseniz, sadece ben maaş alan bir memurum diye bakarsanız halk da size maaş alan bir memur gibi davranır. Samimiyetle, vizyoner bir şekilde çalışkan bir şekilde gayret ederseniz, şehrin hepsi başının üstünde taşır. Daha fazla üreteceğiz, daha fazla istihdam oluşturacağız, daha fazla ihracat yapacağız. " şeklinde konuştu.

"Destekler ekonomiye katkı sunacak"

Başbakan Yardımcısı Prof. Dr. Numan Kurtulmuş, Ordu Valiliği’nin iftar programından sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu ve diğer protokol üyeleri ile birlikte Fatsa Belediyesi Kültür Sarayında düzenlenen sahur programına katıldı. Kurtulmuş, fındık üreticilerine yapılan alan bazlı destek ödemesine başlandığını söyleyerek, "Ordu ilimizde ve bütün bölgemizde 120 bini aşkın çiftçimizin alan bazlı destek paraları ödenmeye başlanmıştır. Ümit ediyorum ki bu desteklerin ödenmesi Ordu, Fatsa ekonomisine katkıda bulunacaktır" diye konuştu.

"Amaçlarına ulaşamayacaklar"

Ünye Belediyesi Ticaret Merkezi temel atma törenine de katılan Kurtulmuş, terör konusuna da değinerek; “Terörü, aramızda bir fitne ve bu milletin hızlı şekilde yürümesini engelleyen bir çukur olarak önümüze çıkarıyorlar. Terör dediğimiz şey, sadece 3-5 çapulcu ve terör örgütü mensubundan ibaret değildir. Terör, arkasında her türlü gücü olan, her türlü iç ve dış mihraklar tarafından desteklenen, sırtı sıvazlanan ve eline silah verilen, siyaseten desteklenen, Türkiye’nin önünü kessin ve büyük bir ülke haline gelmesini engellesin diye şımartılan bir örgüttür. Ama ne yaparlarsa yapsınlar, bu millet hiç şüpheniz olmasın bu terör örgütlerine ve bunların arkasındaki ağababalarına da cevabını en güzel şekilde verecek” şeklinde konuştu.

"Durmak yok"

 Seçimlerde halk tarafından gereken desteğin verildiğini ifade eden Kurtulmuş, “Artık hizmet sırası bizde ve Türkiye’nin her köşesine karış karış bu hizmetleri götürüyoruz. Ordu’da hem hükümet hem de yerel yönetimlerimiz olmak üzere omuz omuza çalışıyoruz. İlimizde henüz yapılamamış işler olabilir ancak milletin talebi olup da bize intikal eden işlerin neredeyse tamamı yapılıyor. Bu 3 yıllık süre içinde hiç durmayacağız, duraksamayacağız. Organize Sanayi Bölgesi ile ilgili bütün çalışmalarımızı bitirdik, son noktaya geldik. Gençlik Merkezi, Kültür Merkezi ve bütün bu çalışmalar da hızlı bir şekilde tamamlanacak. İnşallah temelleri atılan Ünye Belediyesi Ticaret Merkezi’nin de 20 ay sonra açılışını yapacağız” dedi. Ordu Yorum

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi