Vali İrfan Balkanlıoğlu, Hürriyet Gazetesi Gündem Editörü Volkan Şahin’i makamında ağırlayarak, Ordu ile ilgili bir röportaj gerçekleştirdi.

Ordu’nun gelişmesi, turizmi ve ekonomisi üzerine söyleşide bulunan Hürriyet Gazetesi Gündem Editörü Volkan Şahin’in sorularını içtenlikle yanıtlayan Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun daha fazla tanıtıma ihtiyacı olduğunu düşündüğünü belirterek, Havalanı, Çevre Yolu, Dereyolu, Botanik Bahçe, Çikolata Park projesi başta olmak üzere Ordu ile ilgili birçok konuya değindi.

Ordu Valiliği görevine başladığı 17 Haziran 2014 tarihinden bu yana, Ordu’yu tüm yönleriyle tanımayaçalıştığını ve Ordu’nun Doğal güzellikleri ile turizm cenneti olmaya aday bir yapısı olduğunu gözlemlediğini ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Eşsiz manzarası ve yamaç paraşütü ile Boztepe, Ünye’de Ünye Kalesi, Çakırtepe, Fatsa’da Haznedaroğlu Konağı, Gaga Gölü, Perşembe’de Yason Burnu. Arkeolojik kazı çalışmalarının yapıldığı Kurul Kalesi, Yoroz kent ormanı, Ordu’nun en güzel mesire yerlerinden ve turistik mekanlarından biri olan ve Türkiye’nin 36. Tabiat Parkı Ulugöl, Eski Ordu Evleri, Doğal güzelliği, bol oksijenli havası, gür ormanları ve yemyeşil çayırlara sahip olmasının yanında sınırları içerisinde denize en yakın kayak tesisi ile 77 obası bulunan, 2 bin yıllık tarihe sahip, Doğu Karadeniz'in en geniş yaylası olan Çambaşı Yaylası ve diğer yaylalarımız Aybastı-Perşembe Yaylası, Mesudiye-Keyfalan Yaylası, Yeşilce-Topçam Yaylaları ve Akkuş-Argın Yaylası, Aydoğan Yaylası, gerek doğal güzellikleri gerekse büyük yerleşim kapasiteleriyle Karadeniz Bölgesinin önemli mevsimlik rekreasyon alanlarıdır. Doğu Karadeniz Turizm Master Planı çerçevesinde Karadeniz yaylalarını birbirine bağlamayı amaçlayan ‘Yeşil Hat’ projesi de bölgemiz açısından çok önemli. Ordu’nun arazi yapısının çeşitliliği sayesinde doğa yürüyüşleri, bisiklet turları, kuş gözlemciliği, foto safari’de yapılmakta, Fatsa Kabakdağı Ordu Kayabaşı ve Saraycık mahallesinde Doğal kaynakların sürdürülebilirliğini güvence altına alan, bunun yanı sıra yerel halkın ekonomik kalkınmasına destek olma imkanı sunan, sosyal ve kültürel bütünlükleri koruyup gözeten bir yaklaşım olan eko-turizm projesi uygulanmaktadır”dedi.

Ordu’nun en önemli prestij projelerinden birisinin Türkiye'de ilk defa denize dolgu yapılarak ve Dünyanın denize dolgu 3.’üncü havalimanı olma özelliğini taşıyan Ordu-Giresun Havalimanı olduğunu söyleyen Vali Balkanlıoğlu, havalimanının tamamlanmasıyla birlikte Ordu’nun kaderinin de değişeceğini ifade etti.

Ordu’da yürütülen en önemli projelerden olan Çikolata üretiminde önemli hammadde olan fındığın değerlendirilerek yeni bir bölgesel marka oluşturulması ve turizm kompleksi kurulması amacıyla hayata geçirilen, Ordu-Giresun Havalimanı çevresinde 60.534 metrekare alana yapılması planlanan Çikolata Park Projesi, Karadeniz'i , İç Anadolu'ya, Doğu Anadolu'ya ve Akdeniz'e bağlayacak olan Karadeniz-Akdeniz Yolu Projesi, İlimiz Eskipazar mevkinde 116 dönümlük alanda kurulacak olan ve belirlenmiş ülkelere ait "Tematik Bahçe" bitki sergi alanlarının yer aldığı “Botanik Bahçesi, Türk balının kalite ve standardının yükseltilmesi, arı sütü, polen bal mumu, propolis gibi diğer arı ürünlerinin değerlendirilmesi ve sektör işletmelerinin desteklenmesi hedeflendiği “Arım Balım Peteğim” Projesi ,Karadeniz Sahil Yolunun trafiğini, Ordu il merkezindeki güzergahtan alarak şehir trafiğini rahatlatması yanında seyahat güvenliğini de artıracak olan Çevre Yolu Projesi ile ilgili de geniş bilgiler veren Vali Balkanlıoğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Tarımda da ciddi bir gelişme yaşanıyor. Dünyadaki fındığın yüzde 70’i Türkiye’de, Türkiye’de üretilen fındığın da 1/3’ü Ordu da üretiliyor. Dolayısıyla Ordu, dünyada fındığın başkenti olarak isimlendirebileceğimiz özel bir konuma sahip. Fındığa ilave olarak, Ordu’nun coğrafyasına uygun yeni ürünlerin geliştirilmesine yönelik projeler de devam ediyor.Bal üretimi arıcılık, kivi , kesme çiçekçiliği örnek verebiliriz.

Ordu’nun Tanıtımı İçin Düğmeye Basıldı

“Ordu’ya en güzel hizmeti sunabilmek için çalışmalarımızı yoğun şekilde sürdürüyoruz. Ordu, doğası itabariyle oldukça güzel bir il. Türkiye’nin en güzel illerinden bir tanesi. Özellikle doğa turizmi ve yayla turizmi açısından çok potansiyel taşıyor. Karadeniz’in incisi olan güzel ilimiz Ordu’ya herkesi davet ediyoruz” diyerek, Ordu’nun tanıtımı için düğmeye bastıklarını kaydeden Vali Balkanlıoğlu, Hürriyet Gazetesi Gündem Editörü Volkan Şahin’e Ordu’ya yer verdikleri için teşekkür etti.

Hürriyet Gazetesi Gündem Editörü Volkan Şahin, önümüzdeki günlerde çıkarılacak özel seyahat ve gezi eki’nde Ordu’ya geniş bir yer vereceklerini belirterek, Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkürlerini sundu.Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi