Derya Uğur Öner'in sunuculuğunu yaptığı 'Gezgin' isimli programın Boztepe çekimlerine katılan Vali İrfan Balkanlıoğlu, turizm ile birlikte Ordu'nun, fındık dışında yeni bir gelir kaynağına daha kavuşacağını söyledi. Ordu'nun tanıtımı için çalıştıklarını söyleyen Vali Balkanlıoğlu, hedeflerini turizm pastasını bölüşmek değil, pastayı büyütmek olarak açıkladı.

Ordu"nun, gezmeye görmeye değer Türkiye'nin en güzel şehirlerinden bir tanesi olduğunu ifade eden Vali İrfan Balkanlıoğlu, "Burayı gezip görenler, çok güzel bir memleket olduğunu her yerde dile getiriyor. Ordu'yu yaz mevsiminde gezenler, serin yaylalarda ferahlamayı, yayla havası almayı bulunmaz bir nimet olarak görüyor. Bu kadar güzelliği bünyesinde barındıran Ordu, maalesef tanıtımda biraz eksik kalındığı için Anadolu'dan, yani iç turizm hareketliliğinden yeteri kadar payını olamamış. Ordu teğet geçilen bir il olmuş. Turizm acenteleri, turlar, sadece Boztepe'ye çıkıp seyahatlerine diğer Karadeniz şehirlerinde devam etmişler. Halbuki Karadeniz'de gezmeye görülmeye değer ne varsa hepsi Ordu'da mevcuttur. Bunu, buraya gelenler kendileri söylüyor. Hatta bazı yerlerde olmayan güzellikler de Ordu'da mevcuttur; Bozulmamış sahili, milyonlarca yıl sonrası oluşmuş koyları, 4 tane mavi bayraklı plajı ile misafirlerine farklı seçenekler de sunuyor. Ordu'da eko turizm belgesine sahip 4 tane tesis var. Bu kadar güzellikler varken Ordu'ya İnsanlar neden gelmezler diye düşündük ve bunun nedenini tanıtım eksikliği olarak tespit ettik. Hemen kolları sıvadık ve tanıtım atağına geçtik. Ulusalda yayın yapan televizyonları şehrimize davet ettik. Bu sayede Ordu, ulusal basında fazlasıyla yer aldı. Bunun yanı sıra internet medyasında, gezi ve seyahat dergilerinde de sık sık Ordu tanıtıldı" şeklinde konuştu.

Altınordu, Perşembe, Fatsa, Ünye ve Ulubey ilçelerinde çekimi yapılan "Gezgin" programı haftasonu TVNET ekranlarında izleyici ile buluşacak. Ordu Yorum

 

Editör: Haber Merkezi