OrduYorum/Hasan Özata/Özel Haber

Ordu adliyesinin 2 icra müdürlüğü var. Önce icra dairelerinin bulunduğu binayı bulmakta zorluk çekiyorsunuz. Diyelim ki binayı buldunuz içeri girdiniz bir başka dünya orası. Var olan yetersiz kadroya rağmen hizmet vermeye çalışan müdür, müdür yardımcısı ve bir iki çalışan. Peki, bu kadar az kadro ile ne kadar dosyaya bakıyorlar dersiniz? 2 icra müdürlüğünde toplam 70 bin dosya varmış. Komşu il olan Giresun da ise icra müdürlüğüne düşen rakam ise 13-14 bin civarında. Giresun’da da 2 icra müdürlüğü var ve toplamda 28 bin civarında dosya var. Binanın fiziki yapısı nasıl? Orasını da ne siz sorun nede ben yazayım. Ne oturacak yer var nede dosya bulacak düzen var. İşler tamamen rastgele, tesadüfî yani. Dolap yok ki dosya bulasın. Raf yok ki arşivden bir dosyayı kolayca bulabilesin. Çalışanın çalıştığı masanın üzerinde dosyalar dağ gibi gelişi güzel sanki çalışanın etrafını bir duvar örmüş gibi dosyalar.
Eleman az tebligatlar dosyaya girmiyor dosyalar arandığında bulunamıyor.Müdür eleman sıkıntısı nedeni ile banka avukatlarının katiplerine iş yaptırıyor dosya arattırıyor.haciz için 1 hafta önceden randevu alman lazım..çünkü eleman yok icra müdürlüğünün orada posta yok, pul alman için merkeze gelmen lazım..harç yatırman için vakıflar bankasına gitmen lazım yani tam bir eziyet yaşanıyor.
 Komşu il Giresun’da belki nüfus daha az,belki ekonomik durum daha iyi,ama orada işlerin daha kolay olduğu gerçek.bir avukat şöyle dedi. “Giresun’da icra için gitmiyorsun, icra dairesinden telefon açıldığında vatandaş borcunu getiriyor” bu da ekonomik olsa gerek demişti.
Editör: Haber Merkezi