Ordu Yorum/Celal Yıldız

AK Parti Altınordu birinci olağan kongresi yapıldı ve İbrahim Hekim kullanılan 370 oyun, 277 oyunu alarak Altınordu İlçe Başkanı oldu. Kongrede konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz İdris Naim Şahin’i eleştirdi.

AK Parti Altınordu birinci olağan kongresini kazanan İbrahim Hekim’nden çok Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın İdris Naim Şahin’i hedef alan açıklamaları damga vurdu. Şahin’in adını açıkça söylemeyen fakat onu işaret eden Yılmaz, “Ne adamlar vardı bizim önümüzde herkes hatırlar. Koskocaman bakan diye sıfatları vardı. Şimdi sokaktan adı silindi” dedi. Kongreye katılan Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de parti içinde görüş ayılığı olabileceğini belirtti.


Yılmaz, “Genel merkez kimi dediyse onu destekleyeceğiz”



Ordu’da 20’de 20 yapmaları sırrını birlik ve beraberliği bağlayan Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, “Genel merkezimiz Altınordu ilçe adayını belirledi. Bu aday hiyerarşik tedrisattan geçti. Genel merkezin desteklediği adaya karşı başka bir isim çıkarmak olmaz. Genel merkez İbrahim Hekim dediyse partililerimizin onu desteklemesi lazım. Ben 12 yıl vekillik yaptım genel merkezin dediğinden çıkmadım” şeklinde konuştu.


Yılmaz’dan Şahin’e taş



İdris Naim Şahin’i hedef alan açıklamalar yapan Yılmaz, “Ne adamlar vardı bizim önümüzde herkes hatırlar. Önünde arkasında valiler kaymakamlar komutanlar geziyordu. Koskocaman bakan diye sıfatları vardı. Onlara o gücü veren kendi şahısları değildi. Onlara o gücü veren Recep Tayyip Erdoğan’dı. Ne zaman Recep Tayyip Erdoğan’a ihanet ettiler sokaktan da silindiler ” açıklamalarını yaptı.


Canikli, “Görüş ayrılığı olabilir”



Gümrük ve Ticaret Bakanı Nurettin Canikli de parti içinde görüş ayrılıkları olabileceğini hatırlattı. Canikli, “Görüş ayrılıkları her zaman olabilir. Kazanan arkadaşımızın yanında olarak yolumuza devam edeceğiz. Milletimizin bize olan teveccühü, muhabbeti devam ediyor. Kamuoyu yoklamalarında yüzde 50’lerin üzerindeyiz. Halkımız hizmet verildiği zaman karşılığını veriyor. Dua olarak veriyor, destek olarak veriyor daha ne istiyoruz. Bizim işimiz millete hizmet zaten” dedi.


Akyol, “AK Parti olarak büyük başarılara imza attık”


Altınordu ilçesinin birinci olağan kongrenin kendisi için ayrı bir önemi olduğunu belirten AK Parti Ordu İl Başkanı Hüseyin Akyol, “30 Mart seçimleri döneminde aramızdan ayrılan arkadaşlarımız oldu. Bunların onarımı için bu kongre çok önemli. Seçimlerde AK Parti olarak büyük başarılara imza attık. Ayrıca bu kongrenin benim için ayrı bir önemi var. Ben ilk görevime merkez ilçede başlamıştım. Ondan sonra il başkanı seçildim. Partimizin kuruluşundan bu yana görev yapan herkese teşekkür ediyorum” yorumunda bulundu.


Tekintaş, “Yeni Türkiye’nin inşasının milletimizle beraber yapacağız”



Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş’ta ,”30 Mart Ordu için bir dönüşüm oldu. Bu başarının arkasında tabii ki milletimiz var. Seçildikten sonra 7 ay geçti yeni planlamalar eşliğinde yolumuza devam edeceğiz. Yeni Türkiye’nin inşasının milletimizle beraber yapacağız. Altınordu’daki vatandaşlarımıza yeni hizmetlerimiz var. Bunlardan bir tanesi de 85 metrelik beton yol ihalesi. Temizlik ve çevre düzenine çok önem veriyoruz. Ayrıca ciddi oranda ruhsatsız iş yeri tespit ettik. Ruhsatsız işyerleri ile mücadelemiz de başladı” diye konuştu.


Çelenk, “Eskiler yenilere tecrübelerini aktaracak”


Altınordu eski İlçe Başkanı Uğur Çelenk yeni seçilecek yönetime başarılar diledi. Çelenk, “Partimizin ana kademesinden mahallelere kadar görev yapan herkese teşekkür ederim. Bizim her zaman yanımızda oldular. Seçilecek yönetimde eskilerde olacak yenilerde. Eskiler yenilere tecrübelerini aktaracak. Yeni seçilen arkadaşımıza ve yönetimine görevi hayırlı olsun” ifadelerini kullandı.



Editör: Haber Merkezi