Emniyet Genel Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Yönetmeliği’nin 59’uncu maddesi gereğince oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu, 2017 yılının ilk toplantısını gerçekleştirdi.

 

İlin genel güvenliğine ilişkin yürütülecek hizmetlere toplumun katılımını ve desteğini sağlamak, güvenliğe ilişkin sorunları yerel düzeyde tespit etmek ve hizmetleri geliştirmek amacıyla oluşturulan Kent Güvenlik Danışma Kurulu toplantısının başlangıcında bir konuşma yapan Vali İrfan Balkanlıoğlu, huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma güçleri ile sağlanamayacağını söyledi.

 

”Vatandaşlarımız herhangi bir olay karşısında hiç çekinmeden, deşifre edilme korkusu yaşamadan, rahatlıkla emniyet birimlerine gidip meramını anlatabilmeli. İhbar mekanizmaları iyi çalışmalı” diyen Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Vatandaşların çekinceleri var. Doğu ve Güneydoğu’da görevlerde bulundum. Görev yaptığım yerlerde gözlemlediğim vatandaşın emniyet güçleri ve güvenlik güçleri ile aralarındaki diyaloğun kopması ya da çeşitli iletişim kanallarının çok açık olmamasıydı” şeklinde konuştu ve huzurlu bir kentin sadece emniyet ve jandarma ile sağlanamayacağını, bu konuda herkesin kendini görevli addetmesi gerektiğini ifade etti.

 

“Görüş ve öneriler çok önemli”

 

Kent Güvenlik Danışma Kurulu’nun değişik meslekten, değişik kurumlardan kişilerin katılımıyla oluştuğunu belirten Vali Balkanlıoğlu, ”Sizlerden gelecek görüş ve öneriler neler olabilir? Huzurlu bir kent oluşumunda ne gibi farkındalık oluşturabiliriz? Herkesin bir görüşü, bir önerisi olsun istiyoruz” diye konuştu.

 

“Güvenlik güçlerimize destek olalım”

 

Vali Balkanlıoğlu, ”Güvenlik güçlerimiz hakikaten çok daha stabil ve hareketli bir hale geldi.  Araziye artık güvenlik güçlerimiz hakim. Polis, jandarma sizler için burada. Onlar,  sizin evladınız, kardeşiniz, amcanız, dayınız. Hiçbir işiniz olmasa bile güvenlik güçlerimizin yanına giderek, derdinizi paylaşın, çayını için. Herhangi bir sıkıntınız olduğunda da yardım isteyebilirsiniz” diyerek, güvenlik güçlerine destek olmanın ve onlara önerilerde bulunmanın daha güvenli ve huzurlu bir kent olması noktasında  son derece önemli olduğuna vurgu yaptı. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi