CHP Parti Meclisi Üyesi, Ordu Milletvekili ve 25. Dönem Ordu Milletvekili Adayı İdris Yıldız, seçim çalışmalarına ara vermeden devam ediyor. 

 

Dün Ünye İlçe Örgütüyle birlikte Fatih Mahallesi’ni ziyaret eden Yıldız, burada yaptığı toplantıda “7 Haziran`da iktidar olacağız. Bu yolda, bütün toplumu, gençleri, demokratları, kadınları sandıklara sahip çıkmaya davet ediyorum.  AKP, iktidardan gitmemek için her türlü yola başvuracaktır. Çünkü iktidardan gitmenin maliyetinin ne olduğunu onlar çok iyi biliyorlar. Bunun için bu kadar telaştalar" diye konuştu.

 

İtibar şatafatla olmaz

 

Yıldız konuşmasına söyle devam etti: “11 milyon emeklimiz var. 11 milyon emeklinin 8 milyonunun aylık geliri 1000 liranın altında. Dedik ki, emeklilere Ramazan Bayramında ve Kurban Bayramında birer maaş ikramiye vereceğiz. Hemen itiraz ettiler, kaynak nerde diye sormaya başladılar. Kendilerine Kaçak Saray yaparken “itibardan tasarruf olmaz” diyenler bize kaynak soruyor. Yani tasarruf emekçiden, halktan ve fakirden olur demeye çalışıyorlar. Bir ülkenin itibarı ülkede yaşayan insanların yaşam standartlarıyla mı ölçülür yoksa birilerinin şatafatı için yapılan harcamalarla mı? Kendilerine gelince kaynak var, vatandaşlara gelince kaynak yok."

 

Taşeronlaşma modern kölelik

 

"Açlık sınırında yaşayan 17 milyon kişi,  yaklaşık 7 milyon işsiz, kural haline gelmiş iş cinayetleri, taşeronlaşma denilen modern kölelik sistemi, atanamayan öğretmenler, engelli yurttaşlarımızın sorunları, kadına karşı şiddet, alıp başını giden yolsuzluk, vatandaşın neredeyse kaderi olmuş yoksulluk demek ki bunlara göre bu ülkenin itibarını sarsmıyor. Bu sorunları çözmediler, CHP İktidarında toplumun her kesimden vatandaşımızın sorunlarını çözecek bir siyasi anlayışı hakim kılacağız." Ordu YORUM

 

 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi