8 Ocak tarihli ODÜ haberine göre, Rektör Prof. Dr. Tarık Yarılgaç başkanlığında ve İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz Ünal'ın da katılımıyla Ordulu iş adamları ve STK temsilcileri İktisadi ve İşletme Uygulama Restoranı'nda yemekli toplantı ile bir araya geldi.

Konuya ilişkin o tarihte yer alan haber şu şekilde:

"Ordulu iş adamları ve STK temsilcileri İlahiyat Fakültesi'nin kurulması için talepte bulunurken, modern ve model bir İlahiyat Fakültesi binası ve müştemilatı yapma sözlerinin de takipçisi olduklarını tekrar dile getirdiler. Toplantıda İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Yavuz ÜNAL, çağın bütün gereksinimlerine cevap verebilecek donanıma sahip bireyler yetiştirebilmek için gerekli olan fiziki mekanlar, dil laboratuarları, kütüphane vb. destek üniteleri hakkında bir sunum yaptı.  Bu bağlamda, İlahiyat Meslek Yüksekokulu, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi Öğretmenliği, Uluslararası İlahiyat Programı ve İlahiyat Programlarını kapsayan bir "Eğitim Kampusu" inşası üzerinde mutabakat sağlandı.

Ordulu iş adamları, yapılan işin sadece bir Yüksek Öğretim Kurumu olarak İlahiyat Fakültesi inşası olarak görülmemesi gerektiğini belirtti ve bunun kültürümüzün, milletimizin ve devletimizin bekasının temini adına bir gelecek inşa projesi olduğuna vurgu yaptı. Ayrıca yükün ağır olduğunun farkında olduklarını belirterek projenin model ve fonksiyonel olmasının kendilerini heyecanlandırdığını ifade ettiler."

Üzerinden iki yıl geçti

Ordululara verdiği sözü hatırlatan Rektör Prof. Dr. Tarık  Yarılgaç, Eğitim, Kültür ve Sağlık Hizmetleri Vakfı Genel Kurulu'nda başta  dönemin valisi ve bütün kurul üyelerinin destekleriyle Ordu Üniversitesi'ne devri büyük oranda tamamlanmış olan ORSAN arazisinin,  İlahiyat Kampüsü olarak tahsis edildiğini ifade etmişti. Prof.  Yarılgaç, acil bir eylem planı yaparak zamanı iyi değerlendirmek adına çok hızlı hareket edip Ordu'nun bütün dinamiklerinin bir araya geleceği bu projenin bir an önce başlatılması gerektiğine dikkat çekmişti. Ordu YORUM/Kemal ÇEKÜÇ 

 

 

 

Editör: Haber Merkezi