Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ, çeşitli ziyaret ve temaslarda bulunmak üzere Ordu’ya geldi.

 

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ, ilk ziyaretini Ordu Valiliği’ne yaptı. Ordu Valiliği’ne gelişinde, Vali Seddar Yavuz, Vali Yardımcıları ve Valilik Birim Müdürleri tarafından karşılanan Başbakan Yardımcısı Akdağ, Şeref Defterini imzaladıktan sonra Valilik Makamına geçti.

 

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ’ın ziyaretinden büyük mutluluk duyduğunu ifade eden Vali Seddar Yavuz, “Zat-ı alinizi Ordu’da ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Ziyaretiniz vesilesiyle zat-ı alinize şükranlarımızı arz ediyorum. İlimize yapılan hizmetlerde büyük emekleriniz, katkılarınız var. Şahsım ve tüm Ordulular adına teşekkür ediyoruz." dedi.

 

Başbakan Yardımcısı Prof.Dr.Recep Akdağ ise yaptığı konuşmada, ”Ordu’nun damadı olarak çok defa Ordu’ya geldim. Ankara’dan Ordu’ya 6-7 saatte ancak geliyorduk. Karadeniz otoyolu yapılınca bu süre kısaldı. Havaalanı ise bunu taçlandıran bir yatırım oldu. Buna benzer birçok yatırım ve hizmette olduğu gibi Sayın Cumhurbaşkanımızın ileri görüşlülüğünü, Ordu ve Giresun için birlikte hizmet eden havaalanında yaşıyor, görüyoruz. Havaalanının bölgeye büyük bir canlılık getirdiğini biliyorum. Ulaşım son derece önemli bir husus. Ordu, İstanbul gibi birçok ilde çok sayıda insanın yerleştiği bir ilimiz. Havalimanı güzel hizmet oldu” şeklinde konuştu.

 

İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğüne ziyaret

 

AK Parti Ordu İl Başkanlığı ziyaretinin ardından, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğünü ziyaret eden Başbakan Yardımcısı Akdağ, burada kurum müdürü Osman Işık’tan brifing aldı.

 

Brifing öncesi basın mensuplarına açıklamada bulunan Başbakan Yardımcısı Akdağ, AFAD’ın yapısının işlevsel hale getirildiğine dikkat çekerek, “2002 yılında Hükümete geldikten sonra afet, acil durum ya da bir krizin yönetimi konusunu bir çok kere masaya yatırdık, tartıştık. Farklı bakanlıklar bu işi yapıyordu. Dolayısıyla koordinasyon işi zordu. Neticede doğrudan Başbakanlığa bağlı kuruldu. Ve ondan sonra afetlere yaklaşım mantığı tamamen değişti. Nitekim büyük bir Van depremi yaşadık. AFAD ve UMKE ekipleri Van depreminde çok büyük bir muvaffakiyet gösterdi. Bu sadece Türkiye’deki hadiseler için değil. Yurt dışında da buna benzer bir problem olduğunda ekiplerimiz, çok hızlı ve organize biçimde hareket edebilen ve ihtiyacı yerinde görüp, yerinde teşhis koyup, müdahaleyi de yerinde yapabilen ekiplerdir. Yakın zamanda Kuzey Irak’ta bir deprem oldu. AFAD ekiplerimiz çok hızlı bir biçimde intikal etti.  Böyle bir yapılanmamız var” diye konuştu.

 

Afetlere müdahalede gönüllülük sistemini kuvvetlendirmek için çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Başbakan Yardımcısı Akdağ, “Afetlere müdahale anlamında gücümüzü arttırmak için bu seneden başlayarak gönüllülük sistemimizi kuvvetlendiriyoruz. Türkiye’de büyük bir gönüllüler ordusu kurmak için kollarımızı sıvadık. Bu anlamda Akut ile de bir işbirliği protokolü imzaladık. Türkiye’de bizim iki bin civarında arama-kurtarma birliği ekibimiz var. 20 bin civarında da itfaiyecimiz var. 20 bin itfaiyeciyi de bu işin içine çok aktif olarak sokmamız gerekiyor. Sadece itfaiyeciler değil, bunun dışında da 100 bin rakamlarını ifade edebileceğimiz sayıda gönüllüyü yetiştirerek bu sisteme geçeceğiz” şeklinde konuştu.
Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi