2 Şubat Cuma günü binlerce vatandaşın katılımıyla hizmete giren toplu ulaşım sisteminde on günlük geçiş dönemi sona erse de yeni güzergâhlarda çalışmaya başlayan araçlarda ve vatandaşlarda sisteme adapte sorunu sürüyor. Dünden itibaren eski güzergâhların iptal edilmesi ve durak haricinde indir bindir yapılmamasından dolayı vatandaşlar durak karmaşası yaşarken şoförler ise akıllı karta ve yeni güzergâhlara uyum sağlamaya çalıştı.

Bazı vatandaşların otobüs güzergâhları ile ilgili belirsizlik yaşaması ve Toplu Ulaşım Merkezi’ne (TUM) gelerek toplu ulaşım sorumlularını soru yağmuruna tutması nedeniyle de yoğun bir gün yaşandı.

322 eski toplu taşıma aracının yerine toplam 177 yeni ve modern araçla hizmet verilmeye başlayan yeni sistemde mor beyazlı araçlarda şoförler tek tip kıyafet giyerken, akıllı kartla ücret ödemeye alışma evresinin tamamlanması için de seyahat esnasında yardımcı olmak üzere şoförlere görevliler eşlik ediyor. Hem şoföre hem de yolculara akıllı kart basımında yardımcı olan görevliler, tüm bilgilerin sisteme girilebilmesini sağlamak amacıyla akıllı kartı bulunmayan yolcuların ücretlerini nakit olarak ödediklerinde butona basmaları gerektiğine yönelik de bilgilendirmelerde bulunuyor.

Tamamlanan dönüşümle birlikte, hem konforlu bir ulaşım sağlanacağı hem de şehir içerisindeki trafik yoğunluğunun önüne geçileceği belirtiliyor. Büyükşehir Belediyesi, vatandaşların yeni sisteme tam olarak adapte olabilmesi için internet sitesinden, sosyal medya hesaplarından ve diğer iletişim kanallarından yeni toplu ulaşım sisteminin detaylarıyla ilgili bilgilendirme ve tanıtım çalışmalarına devam edecek.

Yanlış park sorun yarattı

Geçiş döneminin sona ermesinin ardından dün itibariyle tam olarak yeni sisteme geçiş yapılırken Yalı Cami güzergâhında ilerleyen bir toplu taşıma aracı ise, Yıldız Sokak’ta ilk günün azizliğine uğradı. Şehir içinde geçiş yaptığı yolun dar ve aracın da büyük olması nedeniyle, seyir halindeyken park edilmemesi gereken bir noktada bulunan bir araca hafif şekilde çarptı. Park halindeki araçta küçük çaplı bir hasar meydana geldi. Ordu Yorum/Yasemin Kuzu/özel

Editör: Haber Merkezi