1981 yılında Tuzla Piyade Okulu’nda askerlik yaptığını, Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün de asker arkadaşı olduğunu söyleyen İlker Yasin, "Geçen gün beni Cumhurbaşkanlığı Bisiklet Turu nedeniyle Köşk’e davet ettiler. Bizim dönemde kısa dönem erlere, ’Avcı eri’ diyorlardı. Sayın Cumhurbaşkanı’na, ’Merhaba avcı eri’ dedim. Tebessümle karşıladı ve elini omzuma koydu" dedi.
 
Mesleğiyle ilgili değerlendirmelerde bulunan İlker Yasin, "Mesleğin değerleri kayboluyor. Meslek, oportünistlerin menfaat kapısını ve merdivenleri çabuk çıkmak için bir yol oldu. Bunun sorumluluğu bir yerde bize de ait. Türkiye’nin değişen yapısında insan profili değişiyor. Herkes çok hızlı bir şekilde merdivenleri çıkmak, herkes hemen spiker olmak, herkes hemen ekranın önünde olmak istiyor. Ama bizim gibi işini iyi yapan yöneticiler değil de 90 - 60 - 90 kızları sunucu yapma eğilimine girilince, dil konusunda kendilerini geliştirmeyince, Portekiz’in başkentini sorunca ’Lizbon’ cevabı alınca, kişi kendini geliştirmeyince istenilen sonuç alınamıyor" diye konuştu.
 
Konferansa katılan öğrencilere önerilerde de bulunan İlker Yasin, şunları söyledi:
 
"Bugün buradaki bütün arkadaşlarımın, ’Ben yapacağım’ demesi lazım. ’Ben en ileri gideceğim’ demesi lazım. İnancı ve ideali olmayan bir insan gelsin bizde staj yapsın, ne anlamı var. Bakacak bakacak, stajı bitince dönecek gidecek. Ben ortaokulda ’Halit Kıvanç olacağım’ dedim. Sınıfta arkada sıralarda sürekli efektler yapmaya çalışırdım. Tuvalette maç anlatırdım. Azmettim yaptım, TRT’ye girdim. Kendinizi geliştireceksiniz ve sizi hedefe götürecek insanları bulacaksınız. Ve, ’Ben iyisi olacağım’ diyeceksiniz. diyeceksiniz. Mesleğin değerleri kayboluyor. Mesleğin içersine her türlü işi yapabilen insanlar girmeye başladı. Oportünistlerin menfaat kapısı ve merdivenleri çabuk çıkmak için bir yol oldu"
 
Etkinliğin sonunda Basın İlan Kurumu katılımcılara çeşitli hediyeler verdi.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi