Ordu Yorum/Celal Yıldız

Destek için Karadeniz turuna gelen CHP Genel Başkan adayı Muharrem İnce Ordulu delegelerden destek istedi. İnce ile bazı parti üyeleri arasında gergin anlarda yaşandı.

CHP Genel Başkan adayı ve Yalova Milletvekili Muharrem İnce dün Ordu’ya geldi ve partililere seslendi. 5-6 Eylül’de yapılacak kurultay için partililerden ve delegelerden destek isteyen Muharrem İnce iddialı açıklamalar yaptı. Kurultayı geçtikten sonra önce Davutoğlu’nu sonra da Erdoğan’ı göndereceğini dile getiren İnce, önceden Ordu’nun CHP’nin kalelerinden biri olduğunu fakat şuan bir milletvekili çıkardığını hatırlattı. İnce ile bir grup partililer arasında yaşanan gerginliği yine partili vatandaşlar önledi.

 “Ordu’yu ayağa kaldıracağız”


Ülkeyi iktidar yapmaya talip olduğunu anlatan İnce, “Ben bu ülkeyi ayağa kaldırmaya CHP’yi iktidar yapmaya talibim. Bunu yapacağımı herkes görecek. Onun için sizlerin desteğini istiyorum. Sizlerin desteğine ihtiyacım var” dedi. Ordu’nun geçmişte CHP'nin kalelerinden biri olduğunu ifade eden İnce, “Burası CHP kalesiydi, ben bir milletvekiline razı değilim, tıpkı eski günlerdeki gibi, CHP’nin yüzde 42’lerde olduğu gibi CHP’nin kalesi olan Ordu’yu yeniden ayağa kaldıracağız. Ben Ordu’nun nasıl solcu, nasıl sosyal demokrat olduğunu biliyorum” açıklamalarını yaptı.

“Tüzüğe göre genel başkan seçeceğiz”


“Demokrasi istiyoruz, özgürlük istiyoruz, ekmek diyoruz, emek diyoruz, aş diyoruz, iş diyoruz. Türkiye’de demokrasiyi getirebilmemiz için önce partide demokrasi olması lazım. Sizlerin huzurunda soruyorum, tüzük mü büyük, genel başkan mı büyük. Tüzük büyük, genel başkanlar gelir gider, ast olan tüzüktür. Tüzüğe göre mi genel başkan seçeceğiz, genel başkana mı göre tüzük yapacağız. Tüzüğe göre genel başkan seçeceğiz.”

“Genel başkanların orada oturup liste yapmasını istemiyoruz”


“Benim tüzük değişikliklerim net. 1 belediye başkanları, milletvekilleri, meclis üyeleri, herkes üyelerle ön seçim olacak. 2 duyuyorum ki sayın genel başkan blok listeyi özlemiş, blok listeyi rüyalarında görüyor artık, onu yeniden kazandırmak istiyor. Ben blok listeyi tarihin çöplüğüne göndereceğim. Yine uyarıyorum, yüzde 15 kontenjan var şu anda bu genel başkana tanınmış. Yüzde 15 yetmiyor bunu yüzde 30-50 çıkartmak istiyorlar. Bu partiye kuruluşun ve kurtuluşun partisine devrimin ve direnişin partisine sözümdür. Beni genel başkan yaparsanız bırakın yüzde 15 kontenjanı onu da kullanmayacağım, siyasi partiler kanunundaki yüzde 5’i kullanacağım o kadar. Bu yüzde 5’de zaten 27 milletvekili yapıyor 27 milletvekili kontenjan genel başkana yeterde artar bile. Biz genel başkanların orada oturup da liste yapmasını istemiyoruz.”

“Partiye yeni umut olmak istiyorum”


Buradan iki soru sormak istiyorum. Yapılan Cumhurbaşkanlığı seçimlerinden partililerimiz memnun mu? Elbette değil. 2015 genel seçimlerinden umutlu mu? Elbette değil. İşte ben partiye yeni umut olmak istiyorum. Buradan partililerime seslenmek istiyorum. Sizler oyunuzu kişisel istikbaliniz için değil, Türkiye’nin istikbali için kullanın. Kimse liste başı olurum, milletvekilli olurum diye oy vermesin. Ben gelince önce Davutoğlu’nu sonra Erdoğan’ı göndereceğim” dedi. 


Editör: Haber Merkezi