Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

Ordu Eczacılar Odası Başkanı Koray Karamanlı eczane haricinde satılan ilaçların sahte olduğuna dikkat çekti.  “İnsanların çaresizlikleri fırsat biliniyor” diyen Karamanlı, “Hem Ordu’da hem de Türkiye’de ilaçların alınacağı en güvenli yer eczaneler” dedi. Kare barkot uygulamasının sahte ilaçların önüne geçtiğinin de altını çizen Ordu Eczacılar Odası Başkanı, İlaçların ilaç takip sisteminden kontrol edildiğini hatırlattı.
 

Kare barkot uygulaması önemli


Sahte ilaçların eczanelerin dışında satıldığını söyleyen Koray Karamanlı, “Sahte ilaçların birçoğu piyasada bulunmayan türden. Eczanelerde kara barkot uygulaması olduğu için sahte ilaçların buralarda satılması mümkün değil. Kare barkotlar ilaçların kimliği gibi bir şey. Hangi tarihte, nerede, kim tarafından üretildi, hangi depodan hangi eczaneye gitti hep yazıyor” şeklinde konuştu.


“Özel hastanelerde bulunma ihtimali var”



İlaçların ilaç takip sisteminden kontrol edildiğini bildiren Karamanlı, “Bu sistem sayesinde eczanelerde satılan ilaçların sahte olma olasılığı sıfıra iniyor. Geçtiğimiz yıl İstanbul’daki özel hastanelere sahte ilaç operasyonu yapılmıştı. Sahte ilaçların özel hastanelerde bulunma ihtimali daha yüksek. Hastanelerdeki ilaçlarda kare barkot uygulaması yok” ifadelerini kullandı.


“İnsanların çaresizlikleri fırsat biliniyor”



Piyasada en fazla kanser ilaçlarının sahte olarak satıldığını kaydeden Ordu Eczacılar Odası Başkanı, “İnsanların çaresizlikleri fırsat biliniyor. Kare barkotsuz ilaçlar piyasadan kalkmazsa sahte ilaçların sayısı artar. Hem Türkiye’de hem de Ordu’da ilaçların alınabileceği en güvenilir yerler eczaneler” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi