Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Haber

·    19’uncusu düzenlenen EMİTT Fuarı’nın ardından konuşan Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, fuarda körfez ülkeleriyle İran’a ve Tunus’a Ordu’yu tanıttıklarını, onlarında Ordu’dan çok etkilendiğini belirtti.

Kültür ve Turizm İl Müdürü Uğur Toparlak, 22-25 Ocak tarihleri arasında yapılan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı’nı (EMİTT)  değerlendirdi. Fuarın Ordu için çok olumlu geçtiğini söyleyen Toparlak,  6-7 Şubat’ta Ordu’da bölge illerinin de katılacağı bir turizm çalıştayı düzenleyecekleri bilgisini verdi. Uğur Toparlak ayrıca fuarda İran, Tunus ve körfez ülkelerine Ordu’yu tanıttıklarını ve onlarında bu tanıtımdan etkilendiklerini ifade etti.

“EMİTT Ordu için verimli geçti”

EMİTT Fuarı’nın çok verimli geçtiğini kaydeden Uğur Toparlak, “Ordu’nun tanıtımı için çeşitli organizasyonlar yapıyoruz. EMİTT Fuarı da bunlardan biriydi. Fuara 4 bin 500 yerli ve 75’te yabancı firma katıldı. Ordu açısından fuar son derece verimli geçti. Oraya giderken yöresel ürünlerimizi de yanımızda götürdük. Fuar genel olarak Ordu’nun lehine geçti diyebiliriz” açıklamalarını yaptı.

“6-7 Şubat’ta Ordu’da toplanılacak”

6-7 Şubat’ta Ordu’da yapılacak turizm çalıştayı için EMİTT’e gitmeden önce bazı turizm il müdürleri ile temasa geçtiklerini bildiren Toparlak, “Amacımız iş birliği ve güç birliği. Bir diğer amacımızda bölgenin turizminin ayağa kaldırmak. Bölgedeki diğer illerle birlikte hareket edeceğiz. 6-7 Şubat’ta bölgenin turizmi için toplanacağız” şeklinde konuştu.

Körfez ülkelerine Ordu anlatıldı

Turizmdeki bütüncül anlayışı geliştirmek istediklerinin altını çizen Uğur Toparlak, “20’ye yakın seyahat acentesiyle görüştük. Bu ülkelerin başında İran ve Tunus geliyor. Körfez ülkelerinin turizm müşavirleriyle ne yapabiliriz tartıştık ve onlara Ordu’yu anlattık. Onlarda Ordu’yu beğendiler, ilgi duydular. İnşallah önümüzdeki günlerde bunların meyvesini yiyeceğiz” açıklamalarını yaptı.

Editör: Haber Merkezi