Ordu-Giresun Havalimanı'nda Vali Yardımcısı ve Gülyalı Kaymakam Vekili Mehmet Erhan Türker, İl Kültür ve Turizm Müdürü Uğur Toparlak tarafından karşılanan seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik  heyet, daha sonra Vali İrfan Balkanlıoğlu’nu ziyaret etti.

 

Valilik Toplantı Salonu’nda, İran’ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik  heyeti kabul eden  ve “Karadeniz’in incisi bu güzel şehre hoşgeldiniz” diyerek, konuşmasına başlayan  Vali Balkanlıoğlu, Ordu’nun ekonomisi, tarımı, turizmi başta olmak üzere detaylı bilgiler verdi.

 

  Körfez ülkelerinden  Ordu’ya ilgi olduğunu belirten Vali İrfan Balkanlıoğlu, “Bu ülkelerden gelen gazeteciler oldu onlara da Ordu’yu gezdirdik. Gezi sonrası Ordu izlenimlerini, 'Ordu şehri cennet bahçelerinden bir bahçe. Karadeniz’in incisi Ordu şehri' diyerek, dile getirmişlerdi” diye konuştu ve İran’ın, Tebriz, Shıraz, Isfahan ve Ahwaz bölgelerinde faaliyet gösteren  ve 20 kişiden oluşan seyahat acente temsilcileri, tur operatörleri ve gazetecilere  teşekkür etti.

 

İran’ın, Isfahan bölgesinde  faaliyet gösteren Yadman Acenta sahibi M.Kavusi ise gösterdiği yakın ilgiden dolayı Vali İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür ederek, “Bu  güzel şehri yakından görmek, tanımak  istedik. Türkiye'de ve Avrupa'da deniz üzerine yapılan ilk havalimanı olan Ordu-Giresun Havalimanı'nda da bizlere çok sıcak bir karşılama yapıldı. Bizler de sizleri İran’da ağırlamak isteriz” şeklinde konuştu.

 

Ordu Valiliği’nin daveti üzerine, Türk Hava Yolları(THY)’nın sponsorluğunda Ordu’ya gelen İran’ın önde gelen seyahat acenteleri, tur operatörleri ve gazetecilerden oluşan 20 kişilik heyet, 2 gün Ordu’da kalacak. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi