Ordu Yorum/Celal Yıldız

Ordu İŞKUR İl Müdürlüğü’nün öncülüğünden 22-23 Ekim’de düzenlenecek ‘Ordu İnsan Kaynakları ve İstihdam Fuarı’nın tanıtım toplantısı düzenlendi. ORDİF’52 fuarına Ordu Üniversitesi, Ordu Sanayi ve Ticaret Odası, Ünye Sanayi ve Ticaret Odası, Fatsa Sanayi ve Ticaret Odası katılarak destek verecek. Fuarın amacı iş arayanlarla işverenlerin karşılıklı iletişimini sağlamak. 


Balkanlıoğlu, “İŞKUR önceden son derece pasifti”


İŞKUR’un artık aktif çok aktif olduğuna dikkat çeken Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu, “Bundan 10 yıl öncesini hatırlayın; İŞKUR son derece pasifti ama günümüzde çok iyi fonksiyon kazandı. İŞKUR artık işsizlerle iş arayanları buluşturan bir mekân değil. İŞKUR, ne iş olursa yaparım ağabey diyenlerin sayısını aşağı çekmek, ben şu işi yaparım diyenlerin sayısını arttırmak için çalışıyor” açıklamalarını yaptı. 


Yılmaz, “Altyapımızın hazır olması lazım”


Fuarın işin muhataplarının bir araya gelmesine yönelik olduğunu bildiren Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı, “Gelişen, kalkınan nüfusuyla beraber paralel bir şekilde büyüyen Ordu imajına uygun bir tavır alabilmemiz için altyapımızın hazır olması lazım. Arkadaşlarımızla yaptığımız değerlendirmelerle havaalanı açıldıktan sonra bazı şeylere hazırlıksız yakalanacağımız düşüncesine vardık. Dışarıdan gelen talepleri karşılamamız gerekiyor. Sanayicilerimiz sıkıntıları var onları çözmeliyiz” şeklinde konuştu.


Kaymak, “Her iki tarafta beklentilerini birbirine sunacak”


Fuarın bu yıl ilkinin yapıldığını söyleyen Ordu İŞKUR Müdürü İsa Kaymak, “Fuarı genel merkezimizin koordinesinde planladık. Temel hedefimiz Ordu Üniversitesi’ndeki son sınıf öğrencilerinin, meslek liselerindeki son sınıftaki öğrencilerin ve iş arayanların firmalarla karşılıklı görüşmesini sağlamak. Böylelikle her iki tarafta birbirlerine beklentilerini sunacak. Bu sayede Ordu’nun da tanıtımına katkıda bulunacağız” ifadelerini kullandı. 
Editör: Haber Merkezi