Valilik toplantı salonunda gerçekleştirilen İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısına, Vali Yardımcısı Ekrem Yaman, Çalışma ve İş Kurumu Müdürü İsa Kaymak, OTSO Başkanı Servet şahin, Ordu Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanlığına Erdoğan Akyürek ve kurul üyeleri katıldı.

 

Toplantının açılışında bir konuşma yapan Vali Seddar Yavuz, “İstihdamın ve mesleki eğitimin önemini bir kez daha vurgulamak istiyorum. Çünkü, dünyanın en çok uğraştığı, halletmeye çalıştığı sorunlardan bir tanesi, işsizlik ve istihdamdır. Bugün geçerli olan birçok meslek dalının, önümüzdeki yıllarda artık geçersiz olabileceği dinamik bir dünyada yaşıyoruz. Bu değişim ve dönüşümü hepimizin dikkatlice okuması ve ona göre hazırlıklarını yapması, fevkalade önemlidir. Bu anlamda da kurulumuzun önemli çalışmalar yaptığını ve ilimizin istihdamına yönelik ciddi gayretleri olduğunu da belirtmek istiyorum. İlimizde son dönemde başta hizmet sektörü olmak üzere bir çok sektörde önemli iş imkanları sağlanmış bulunuyor. Toplum yararına çalışma kapsamında da yine özellikle kamu kurum ve kuruluşlarının ihtiyaçlarını karşılamaya yönelik, aynı zamanda da istihdama katkı sunulması bakımından önemli çalışmaları gerçekleştirmiş bulunuyoruz. Bu vesileyle başta Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Hükümetimize bir kez daha huzurlarınızda teşekkür etmek istiyorum” dedi. 

 

Toplantıda, Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğünce 2018 yılında yapılan çalışmalar ve faaliyetlere ilişkin İl Müdürü İsa Kaymak tarafından bir sunum yapıldı.

 

2018 yılında, 9.595 kişi İŞKUR tarafından işe yerleştirildi

 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürü İsa Kaymak, 2018 yılında kuruma kayıtlı iş arayanlardan 5.587’si erkek, 4.008’i kadın olmak üzere toplam 9.595 kişinin işe yerleştirildiğini söyledi.

 

Çalışma ve İş Kurumu İl Müdürlüğü kayıtlarına göre, Aralık ayı sonu itibariyle Ordu’da 31.377 kişinin iş aradığını ifade eden İsa Kaymak, iş arayanlara yönelik iş danışmanlığı, öğrencilere yönelik olarak ise, meslek danışmanlığı hizmetleri verildiğini kaydetti. Kaymak, 2018 yılında 44.930 bireysel görüşme, 5.589 işyeri ziyareti, 195 eğitim kurumu ziyareti, 230 iş arama semineri gerçekleştirildiği ifade etti.

 

2.288 kursiyerin faydalandığı 96 mesleki eğitim kursu açıldı

 

Herhangi bir mesleği olmayan veya mesleğini geliştirmek isteyen, mesleği iş piyasasında geçerli olmayan işsizlere yönelik 96 ayrı mesleki eğitim kursu düzenlendiğini belirten İsa Kaymak, bu kurslardan 2.288 kursiyerin istifade etiğini, bunlardan 397’sinin ise istihdam edildiğini söyledi.

 

2014 Yılından İtibaren 18.137 Kişi TYP Kapsamında İstihdam Edildi

 

 İsa Kaymak, 2014 yılından itibaren toplam bütçesi 146.7 Milyon TL olan ve 18.137 kişinin yararlandığı 444 ayrı Toplum Yararına Programlar uygulandığını sözlerine ekledi.

 

Bir önceki toplantıda alınan kararlar ile yapılan çalışmaların değerlendirildiği İl İstihdam ve Mesleki Eğitim Kurulu Toplantısı, denetim kurulu çalışmalarının değerlendirilmesi, yürütme kurulunun aldığı kararların istişare edilmesi, engelli ve eski hükümlü proje başvurularının değerlendirilmesi, 2019 yılı eğitim planı ile okullarda dal-alan açılması tekliflerinin görüşülüp, karara bağlanması ile sona erdi. Haber Merkezi

 

Editör: Haber Merkezi