Ordu’da, yeşil alanların artırılması ve şehrin nefes alması amacıyla riskli alan olarak belirlenen yerlerde kentsel dönüşüm çalışması kararlaştırılmış, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile protokol imzalanmıştı. Altınordu ilçesi sınırları içerisinde yer alan Öğretmenler Sitesi’nde yapılan incelemelerin ardından, binaların yıkılması gerektiği uzmanlarca bildirilince, burası da kentsel dönüşüm alanı kapsamına alınmıştı.


Süreci kilitlediler

177 site sakini CHP Genel Merkezi’nin avukatıyla birlikte mahkemeye iptal davası açınca sürecin kilitlendiğini ifade eden Yılmaz; “Site sakinleri her teklife karşı çıkıp uzlaşmaya yanaşmayınca, çalışmaların bir an önce başlatılması için Öğretmenler Sitesi’nin kentsel dönüşüm kapsamından çıkartılmasına karar verildi.”dedi.

 “Her yatırıma karşı çıkıyorlar”

Yılmaz, Ordu ilinde hükümetin ve belediyenin yapmak istediği her yatırıma karşı çıkıp mahkemeye koşan bir grup olduğunu söyledi. Başkan Yılmaz; “Ordu’da maalesef Ankara Mimarlar Odası gibi CHP’li bir grup var. Şehri geliştirmek ve dönüştürmek istiyoruz. Bunu yaparken de 'Ortak Akıl'a inanıyoruz. Ancak birileri hala ideolojik davranıyor. Bizim projemizde Öğretmenler Sitesi yoktu. Yapılan karot ölçümlerinde binaların durumu olumsuz çıktı. Biz de buraya müdahale edelim istedik. Öğretmenler Sitesi sakinlerine üç ayrı seçenek sunduk. Ancak her teklifimize karşı çıkıp, CHP’yle birlikte hareket ettiler” diye konuştu.

“Sorumluluk bizden çıktı”

“CHP Genel Merkezi’nin avukatı Ordu’ya gelerek Öğretmenler Sitesi’ndeki 177 kişiyle birlikte iptal davası açtı” diyen Başkan Yılmaz; “Bu da süreci kilitledi. Biz de iptal isteminizi, mahkeme karar vermeden görüyor ve Öğretmenler Sitesi’ni kentsel dönüşümden çıkartıyoruz. Bundan sonra, Öğretmenler Sitesi ile ilgili yaşanacak herhangi bir olumsuzluğun bedeli Ordu Büyükşehir Belediyesi’ne ait değildir. Artık bizim böyle bir gündemimiz yok” şeklinde konuştu.

Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, Öğretmenler Sitesi dışındaki alanlarda kentsel dönüşüm çalışmalarının en kısa sürede başlayacağını belirtti. Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi