Ordu Yorum/Celal Yıldız

Ordu Büyükşehir Belediyesi Kasım ayı meclis toplantısında Cumhuriyet Halk Partisi meclis üyesi Selim Mercan, ORBEL’den çıkarılan 29 işçiye haksızlık yapıldığını ileri sürmüştü. Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz’ın işçilere karşı tutumunu eleştiren Mercan, bin 800 lira maaş alan işçilerin maaşlarının bin 100 liraya düşürülmesine anlam veremediğini söylemişti. Enver Yılmaz da Mercan’a “Ben ORBEL’de kim çalışıyor bilmiyorum. Kimseyi şahsen tanımıyorum. İşten çıkarılan işçiler sözleşmeye yanaşmadı” demişti. Enver Yılmaz’la Selim Mercan ilerleyen günlerde konuyla ilgili olarak tekrar görüşecek.


“Kimseyi kapı dışarı etmedik”


Selim Mercan’ın açıklamaları üzerine konuşan Yılmaz, “Biz Büyükşehir Belediyesi olarak arkadaşlara teklifimizi yapmıştık. Teklifimizi kabul edenler çalışmaya devam ediyor.  Teklifimizi kabul etmeyen işçilerde haklı olarak ve sendikalarında da destek alarak eylem yaptı” diye konuştu. Kimseyi kapı dışarı etmediklerini bildiren Başkan Yılmaz, “İşçilere bizim teklifimiz kabul edin çalışın dedik, ama olmadı. Teklifi kabul etmediler” şeklinde konuştu.


“Personel giderlerini aşağı çekeceğiz”



İşten çıkarılan 29 işçiyle görüşmediği ve kimseyi şahsen tanımadığını kaydeden Enver Yılmaz, “Bu konuyla resmi olarak sadece HDP İstanbul Milletvekili ve Ordulu Levent Tüzel’le görüştüm. Vasıflı işçilerin çalışmasını istiyoruz. İşten çıkanlara 2,5 milyon lira tazminat vermek zoruma gidiyor. O parayla Ordu’ya hizmet edebilirdik. Biz görece gelince personel gideri yüzde 44’tü. Şimdi yüzde 21. Bu oranı daha da aşağı çekeceğiz” açıklamalarını yaptı.
Editör: Haber Merkezi