Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Altınordu Belediye Başkanı aday adayı Bülent Akpınar, projelerini açıklamaya devam ediyor.

 

"Fındığa sahip çıkacağız"

 

Akpınar'ın projeleri şöyle: "Kentin en büyük gelir kaynağı olan fındığa sahip çıkacağız.Tekelci zihniyetten kurtaracağız. Altınordu ilçemizde ki 69 köyümüz içerisinde belirlediğimiz noktalarda depolar kuracağız.Köy heyeti öncülüğünde ve belediye güvencesinde üreticinin fındığını ücretsiz olarak harmandan alacağız,satmak istediği zamana kadar bu depolarda muhafaza edeceğiz.Ayrıca her yıl uluslar arası fındık festivali düzenleyeceğiz.

 

Kardeş şehir...

 

Avrupa'nın belirli şehirleri ile Altınordu ilçemizin kardeş şehir olmasını sağlayacağız.Bu şehirlerde temsilcilikler açarak Altınordu'yu bir dünya kenti yapacağız . Bu vesile ile turizmi canlandırıp şehrin ekonomisine katkı sunacağız.

 

Şehir estetiği önemli

 

Karadeniz'in incisi Altınordu da gerçekler makyaj ile gizlenmektedir.Yaşanılabilir kentlerin önde gelen özellikleri arasında estetik de vardır.Bu sebepten dolayı belediye de ''Kent estetiği birimi'' kuracağız.

 

Altınordu'ya duvar resimleri

 

Altınordu'yu sanatsal değeri olan duvar resimleri ile donatacağız. Açacağımız yarışmalara katılacak sanatçıların projeleri arasından seçtiklerimizi kentte belirlediğimiz 200 duvara yaptıracağız.Seçiciler kurulunu da sanatçılardan oluşturacağız.

 

Engelli, hasta ve yaşlılara destek

 

Engelli, Hasta ve Yaşlı vatandaşlarımızı seçimden seçime hatırlanmakta olan seçmenler olmaktan çıkaracağız. Sosyal ve ekonomik yönden eksikliklerini tespit edip belediyenin imkanları doğrultusunda vatandaşlarımıza destek olacağız.Yaşamlarını her anlamı ile kolaylaştıracağız.

 

Yalnız yaşayan hastalar,yaşlılar ve engelli vatandaşlarımız sağlık,alışveriş,fatura ödeme gibi bir çok sorunlar yaşamaktadır.yarı zamanlı çalışacak genç ve kadınlardan belediye bünyesinde oluşturulacak ekipler ile bu sorunları .çözeceğiz.Bu vesile ile hem hasta ve yaşlılar hem de engelliler rahat edecek ayrıca gençlere ve kadınlara istihdam alanı sağlanmış olacaktır.

 

''Halk Kültür Merkezleri''

 

Kentin belirli yerlerine yapacağız.Buralarda düşük gelirli vatandaşlarımızın düğün,sünnet gibi organizasyonlarını ekonomik olarak rahat bir şekilde yapmalarını sağlayacağız. Ayrıca halkımızın kültürel ve sosyal faaliyetlerini bu alanda gerçekleştirmelerine de vesile olacağız.

 

"Sağlık Hizmeti Otobüsleri"

 

Sağlık hizmetleri öncelik vereceğimiz konuların başında gelecektir. Altınordu’da gelir düzeyi düşük mahalleleri başta olmak üzere,kentin tamamını sürekli tarayan "Sağlık Hizmeti Otobüslerini’’ devreye sokacağız.Yapacağımız kampanyalarla düzenli olarak evlerden toplayacağımız , kullanma süresi dolmamış ihtiyaç fazlası ilaçları ,Sağlık Hizmeti Otobüslerinde bulundurarak,gidilen bölgelerde hastalara ücretsiz olarak dağıtacağız." Haber Merkezi

Editör: Haber Merkezi