Ordu Yorum/Celal Yıldız/Özel Röportaj

Ordulu vatandaşlar 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı yorumladı. Ortak düşünce ise cumhuriyetin akılcı bir yönetim şekli olması.
Cumhuriyet’in 91. yılı kutlanırken 60 yaş ve üzerindeki vatandaşlar bu coşkuyu farklı yaşıyor. Gençliklerinden bu yana cumhuriyet törenlerini yaşayan Ordulu vatandaşların ortak düşüncesi ise cumhuriyetin ilanına vesile olan Atatürk ve silah arkadaşlarına teşekkür etmek oldu.



Yılmaz, “Cumhuriyet sayesinde yöneticimizi seçiyoruz”



66 yaşındaki Ahmet Yılmaz, “Türk milleti tarihte benzeri olmayan bir topluluk. Tarih boyunca düşmanlar hep yakamızda oldu ama silkmesini bildik. Cumhuriyet sayesinde herkes rahat düşünebiliyor, konuşabiliyor. En önemlisi de kendi yöneticimizi seçiyoruz. Bize bu özgürlüğü veren Atatürk’ten Allah razı olsun” diye konuştu.


Şahin, “Cumhuriyet en akılcı yönetim şekli”


60 yaşındaki Bülent Şahin, “Cumhuriyet’in dünyadaki en adil yönetim şekli olduğunu düşünüyorum. Halk kendi yöneticisini seçiyor. Beğenmezse bir sonraki seçimde onu başa getirmiyor. Çocukluğumuzda hiçbir şeyin farkında değildik ama yaş ilerledikçe gördük ki, cumhuriyet en akılcı yönetim şekli” ifadelerini kullandı.


Şanlı, “Herkes bu toprakların kıymetini bilsin”



74 yaşındaki Salih Şanlı, “Asker kökenli birisiyim ve cumhuriyetin ne demek olduğunu çok iyi biliyorum. Atatürk ve silah arkadaşları bizler için, bu topraklar için savaştı. Bazıları bu toprakların kıymetini bilmiyor. Onlara söyleyecek kelime bulamıyorum. İnsanların kendi kendisini yönetmesinden daha güzel ne olabilir ki. Herkes bu toprakların kıymetini bilsin” açıklamalarını yaptı.


Aydın, “Ülke bütünlüğünü koruyalım”



58 yaşındaki Süleyman Ayan da, “Türk vatandaş olduğum için gurur duyuyorum. Atatürk nasıl gelecek nesil için düşmanla savaştıysa bizde ona yakışır şekilde ülkenin varlığını sürdürmeliyiz. Ülke olarak zor günlerden geçiyoruz ama eminim üstesinden geleceğiz. Önemli olan zor günlerde birbirimize kenetlenmemiz” şeklinde konuştu.
Editör: Haber Merkezi