Kayabaşı Köyü Ekoturizm Derneği Başkanı Pervin Özcan, DOKA’nın daveti üzerine Trabzon’da gerçekleştirilen eko turizm, eko tarım ve sakin şehir konulu olduğu toplantıya katıldığını belirterek, ekoturizm ve tarım adına yapılabileceklerin ve yeni projelerin tartışıldığını söyledi. Toplantıda bulunan Japonların Ordu’daki projeyi ve Kayabaşı’nı oldukça  merak ettiklerini ve en kısa zamanda görmeye geleceklerini söyleyen Özcan; “

Ekolojik tarımın ve turizmin  işlendiği toplantıda Kayabaşı’ndan bahsettim. Japonlar oldukça merak etti. En kısa zamanda Ordu’ya gelip, Kayabaşı’nda kalmak istediklerini söylediler.” dedi.

Köy kahvaltısının tam zamanı

Pervin Özcan önderliğinde oluşturulan ve köy kadınlarının işbirliği ve dayanışmasıyla kurulan Kayabaşı Köyü Ekoturizm Derneği’nin de faaliyetlerini sürdürdüğünü ifade eden Özcan, köy yaşamının eko turizm ile bütünleştiği Kayabaşı’ndaki mekanın oldukça ilgi gördüğünü söyledi.

Kayabaşı Köyü Ekoturizm Derneği Başkanı Pervin Özcan, eko turizm kapsamında Kayabaşı’nda  kurulan ‘Ormancının Yeri’ndeki doğal köy kahvaltısının herkes tarafından çok sevildiğini belirterek, özellikle bu mevsimde ziyaretçilerin sıkça geldiklerini söyledi.

Bu oluşumun örnek olmasını dilediğini ifade eden Özcan; “Folluktan toplanmış yumurtalar ile inekten sağdığımız taze süt, köy yapımı tereyağı, peynir, reçel, pekmez, kaygana, pekmezli taflan turşundan ve daha başka türlü yöresel lezzetlerden oluşan bir kahvaltı menümüz var. Hiç bir şeyi hazır almıyoruz. Her şey kendi üretimimiz marketten aldığımız şey sadece zeytin. Yazın gelmesi ile beraber talep daha da arttı. Ankara’dan arayıp tatilimizi sizde geçirmek istiyoruz diyenler var. Ordu’dan da birçok dernek hafta sonu kahvaltı için geliyor. Geçen seneye göre gelişler oldukça arttı. Misafirlerimiz katlanarak geliyor.” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

 

Editör: Haber Merkezi