Geçtiğimiz haftadan itibaren sürekli bir düşüş içinde olan fındık fiyatı, dün Ordu Ticaret Borsası'nda 8. 25 TL'ye geriledi. TZOB Yönetim Kurulu Üyesi Arslan Soydan, ciddi bir fiyat mağduriyeti olduğunu belirterek, artık durumun görmezden gelinmemesini istedi.

 

Fındıkta ciddi bir tekelleşme olduğunu söyleyen Soydan; "Fiyatın tek bir elden belirlendiğini artık açıkça görüyoruz. Üreticinin mağdur olduğu bir serbest piyasa politikasının uygulanıyor. Türkiye'deki alıcıların tekelleşmeye teslim olduğunu açıkça ortada. Bu duruma bir an önce son verilmeli." diye konuştu.

 

Fiyatın kabul edilebilir olmadığını savunan Soydan; "Fındık piyasası yabancı sermayenin eline geçmiştir. Bu ciddi bir boyuttur biz de bununla ilgili gerekli raporları hazırladık. Gerçekten şu anda şok bir durum yaşıyoruz. Serbest piyasa demek rekabet ortamı demek ama şu anda rekabeti göremiyoruz. Rekabetin olmadığı bir yerde tekelleşme olur. Devletin bu şartlarda müdahale etmesi gerekiyor. Hem ülke hem üretici kaybediyor. "dedi.

 

700 rakım üzerinde önemli don olayının olduğunun tahmin edildiğini ifade eden Soydan; Tarım İl Müdürlüğü önderliğinde havaların da düzelmesiyle gerekli çalışmaların yapıldığını ve sonuçların kısa zaman içinde üreticiyle paylaşılacağını söyledi. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel

 

 

 

Editör: Haber Merkezi