Kayseri İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından yapılan operasyonda, 75 bin 850 paket çeşitli markalarda gümrük kaçağı sigara ele geçirildi.
Emniyet Müdürlüğünden yapılan açıklamada, ''Gümrük Kaçağı Sigara Kaçakçılığı Suçundan 4 ayrı olayda, 6 şüpheli gözaltına alınmıştır. Yapılan operasyon sonucunda 75.850 paket çeşitli markalarda Gümrük Kaçağı Sigara ele geçirilmiştir. Şüpheliler hakkında 5607 Sayılı Kaçakçılıkla Mücadele Kanununa Muhalefet suçundan yasal işlem yapılmıştır'' denildi.
Açıklamada ayrıca, Organize Suçlar Büro Amirliğince; 6136 Sayılı Kanuna Muhalefet Suçundan 1 olayda 5 şüpheli hakkında işlem yapılarak, 1 adet kurusıkı tabanca, tabancaya ait 1 adet şarjör ile 13 adet fişek ele geçirildiği de bildirildi.
Açıklamada, ailelere tavsiyelerde de bulunulurken, ''Çocuğunuzla sağlıklı bir iletişim kurun. Ona sorumluluk duygusu kazandırın. Çok fazla baskı kurup hayatını yönlendirmeyin ancak uyması gereken kuralları belirleyin'' ifadelerine yer verilirken, gençlere de ''Arkadaşlarınızın size teklif ettikleri açık herhangi bir ilaç ve benzeri maddeleri almayın. Ebeveyn kontrolünün bulunmadığı internet kafe, eğlence mekânları, partiler gibi ortamlarda tüketilen gıda maddelerine dikkat edin. Büyüklerden sadece olumlu örnekleri kendinize model oluşturun'' tavsiyelerinde bulunuldu.
Kaynak: iha