Yaylalardaki kaçak yapılaşmayla ilgili etkin bir mücadele yürütülmesi gerektiğine değinen Vali Yavuz, “Bu konuyla ilgili yasal bir düzenleme çalışması yapılıyor. Önceleri yaylalarımız, özellikle hayvan yetiştiriciliği alanı iken, özellikle ekonomik seviyenin yükselmesiyle, şehirlerde bunalan insanların ikinci konut edinme ve buralarda vakit geçirme şekline dönen bir yaklaşım oluştu. Elbette bunu iyi yönetmemiz gerekiyor. Amacı dışında yaylalara yapılan kaçak yapılara müdahil olmamız gerekiyor. Yapılaşma başlamadan önce müdahalede bulunulması ve engellenmesi, bizim için olmazsa olmaz bir tercihtir. Bu konudaki hassasiyetinizi en üst seviyede tutmanızı istiyorum.” diye konuştu. 

“Eğitim teşkilatımızın yanında olmasını istiyoruz” 
İlimizin eğitim seviyesinin artması için kaymakamların, belediye başkanlarının, milli eğitim teşkilatının yanında olmasını, onları sürekli desteklemesini isteyen Vali Yavuz, “Ekonomik yoksunluk içinde bulunan öğrencilerin tüm ihtiyaçlarının giderilmesi, SYDV’lerin imkanlarının daha çok eğitim faaliyetlerinde kullanılmasını özellikle rica ediyorum. SYDV’nin imkanlarının daha çok eğitime doğru kaydırılması ve burada ekonomik yoksunluk içinde bulunan vatandaşlarımızın eğitim ihtiyaçlarının karşılanması fevkalade önemli. Bu konuda biraz daha gayretli olunmasını istiyorum” diyerek, yeni okul binalarının yapımı için ihtiyaç duyulan arsa konusunda da belediyelerin milli eğitim teşkilatına yardımcı olmasını istedi.

“İlimizde dilenciliği mutlaka engelleyelim”
Toplantıda, dilencilik konusuna da değinen Vali Yavuz, “İlimizde son dönemlerde dilenciliğin arttığına dair tespitlerim var. Başta Altınordu ilçemiz olmak üzere potansiyeli yüksek ilçelerimizde bu dilenciliğin önlenmesine dair çalışmamızı biraz artırmamız gerekiyor. Hem emniyet birimlerimizin, hem de belediye zabıtamızın bu konuya biraz daha duyarlı olmasını bekliyorum. Bu dilenciliği mutlak süratle engelleyelim” diye konuştu. Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi