Ordu Yorum/Celal Yıldız


Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu Kadın Kolları Teşkilatı ‘25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Dayanışma Günü’ nedeniyle Şarkiye Mahallesi’ndeki tahıl pazarında basın açıklaması yaptı ve ardından Sırrıpaşa Caddesi’nden geçenlere broşür dağıttı. 2013 yılında 237 kadınının öldürüldüğüne dikkat çeken CHP Kadın Kolları Başkanı Nuray Ataoğlu, 2014'ün ilk 10 ayında bu sayının 255'e yükseldiğini kaydetti. Ataoğlu, “Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın diyoruz” açıklamasını yaptı.


“Kadınlar mutlu ve özgür yaşasın”


“2014 Türkiye'sinde kadınlar öldürülüyor, çocuklar öldürülüyor, emekçiler öldürülüyor” diyen Nuray Ataoğlu, “Kadın cinayetleri, kadın intiharları, taciz ve tecavüz olayları artarak devam ediyor. Kadınlar hiçbir dönem yaşamadıkları kadar baskı ve şiddet altında. Kadınlar mutlu yaşasın, özgür yaşasın ve huzurlu yaşasın” şeklinde konuştu.


2013 ve 2014’te ölen kadınları hatırlattı


Ataoğlu, “2013 yılında 237 kadın öldürüldü. 2014'ün ilk 10 ayında bu sayı 255'e yükseldi. Bunlardan 12 kadın, tehdit edildiği için koruma başvurusu yapmasına rağmen gerekli önlemlerin alınmaması nedeniyle hayatlarını kaybetti. Sadece Ekim ayında 29 kadının yaşam hakkı elinden alındı. Yine bu yıl güvencesiz çalışan 101 kadın iş cinayetlerinde yaşamını yitirdi” ifadelerini kullandı.


“Mücadele edeceğiz”


Nuray Ataoğlu, “Dünyanın her tarafında kadınlar, aynı haklar için aynı mücadeleyi veriyor. Baskının ve şiddetin her türlüsüne karşı olduğumuzu, bu karşı duruşun dayanışma ruhu ile beslenmesi gerektiğini göstermek için her türlü şiddete karşı susmuyoruz. Kadınları yok sayan, onun emeği ve bedeni üzerinde hak iddia eden bu zihniyete karşı bulunduğumuz her noktada kadın olmak ortak paydasında örgütlenerek ve dayanışma ilişkilerimizin güçlendirerek mücadele edeceğiz” açıklamalarını yaptı.


Editör: Haber Merkezi