Başkan Enver Yılmaz, yarın akşam idrak edilecek olan Kadir Gecesi nedeniyle bir mesaj yayımladı.  Mesajından İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna yönelik vurgu yapan Başkan Enver Yılmaz, Gazze’de yaşanan İsrail zulmünü de nefretle kınadığını belirtti.

Başkan Enver Yılmaz mesajında şu görüşlere yer verdi;

"Tüm İslam Alemi olarak Kadir Gecesine kavuşmanın mutluluğunu ve sevincini hep birlikte yaşamaktayız.
Kuran-ı Kerim’de vahiy yoluyla Peygamber Efendimiz Hz. Muhammed’e gönderilmeye başlandığı gece olan Kadir Gecesi bin aydan daha hayırlıdır. Rahmet ve berekete vesile olan Kadir Gecesi’nin, insanlık için taşıdığı değer çok önemlidir. Cenab-ı Hakk, Kuran-ı Kerim’de ‘Doğrusu biz Kur'an'ı Kadir Gecesi’nde indirmişizdir. Kadir gecesinin ne olduğunu sen bilir misin? Kadir gecesi bin aydan hayırlıdır. Melekler ve Ruh (Cebrail) o gecede Rablerinin izniyle her türlü iş için inerler. O gece, tanyerinin ağarmasına kadar bir esenliktir" diyerek büyük bir müjde vermiştir. Bu gecede ibadetlere sarılarak, Cenab-ı Hakka içtenlikle yönelmek gerekir.

 Böylesi mübarek gecelerde toplumsal sorumluluğumuzun da farkına vararak, dayanışma ve yardımlaşma içinde birbirimizi sevmeliyiz. Hoşgörü, sabır, kardeşlik, dostluk içinde, kini ve nefreti sevgiye, bencilliği fedakârlığa dönüştürmek ve bütün güzellikleri birlikte paylaşmalıyız. Bu fırsat kapısının açıldığı manevi iklimin gündelik hayatın getirdiği sıkıntılarla bunalan ruhlara, manevi hayatın ihmaliyle daralan kalplere bir ışık olması dileğiyle bütün İslam Aleminin Kadir Gecesini tebrik ediyorum.

Ramazan ayı ile birlikte İsrail’in Gazze halkına yaptığı insanlık dışı saldırıyı da nefretle kınıyorum. Kendisine hiçbir yaptırım uygulanamayan, dünyanın şımarık çocuğu İsrail, dünyanın bu sessizliğinden de güç alarak, mübarek Ramazan ayı içerisinde bir yanda Gazze halkına bombalar yağdırıyor, diğer taraftanda Kudüs’teki imha operasyonlarına devam ediyor. Bu saldırılarda 500’ün üzerinde şehit veren Filistin halkının gözyaşı dinmiyor. Bunun dışında dünyanın birçok bölgesinde şiddet gören ve haksızlığa uğrayan tüm Müslüman kardeşlerimin de biran önce bu zulümlerden kurtularak özgürlüklerine kavuşmasını diliyorum. Bu mübarek gecelerde Allah onların yar ve yardımcıları olsun.

Ayrıca bu gecenin ülkemizin, İslam aleminin birlik, dirlik ve beraberliğine, insanlığın hidayet, barış ve huzuruna, bütün müminlerin tövbe ve dualarının kabulü ile arınma ve affına vesile olmasını yüce Allah'tan niyaz ediyorum."Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi