Cumartesi günü Ankara’da gerçekleştirilen AK Parti kongresinin coşkulu bir şeklide gerçekleştirildiğini ifade eden Hüseyin Akyol, kongrenin seçimlerin başlangıcı olduğunu söyledi. Kongreyle partide bir yenilenme olduğunu ifade eden Akyol; “Siyasi partiler kendi içlerinde bir dönüşüm gösterme zarureti içerisinde oluyorlar. AK Parti de bu yeniliği kendi içersinde yapmış oldu.” dedi.

7 Haziran seçimlerinde alınan neticenin Türkiye’yi ve AK Partilileri memnun etmediğini belirten Akyol; “ O zaman da tek başımıza iktidar parolasıyla yola çıkmıştık. Yüzde 41 gibi bir oy aldık. Partimizle ilgili kamuoyunda ciddi beklentiler var. Ekonomik belirsizler, terör olayları var. Türkiye’nin etrafı maalesef yangın yeri. Bunları dindirecek, ekonomiyi düzeltecek bir iktidar beklentisi var. AK Parti içerisindeki birlik beraberlik her zaman var ve devam ediyor. Muhalefet ve belirli kesimler AK Parti bundan sonra ne yapacak diye merak içindeler. Kimse, AK Parti kongrede yara alır, bu yürüyüşte bir sekte olur diye ummasın.” diye konuştu.

“Gövdemizi taşın altına koyduk”

Ordu’da seçimlerin başarı ile atlatılacağını ifade eden Akyol; “Bu partinin 8 yıl başkanlığını yağmış biri olarak elimizden ne geliyorsa yaparak, birliği beraberliği sağlayarak Ordu’daki seçimleri en büyük başarı ile atlatacağımıza inanıyorum. Biz elimizi değil, gövdemizi taşın altına koyma hazırız. Her şartta, bize görev verilsin verilmesin, pozisyonumuz ne olursa olsun, partimizin bir neferi olacak her zaman çalışacağız. AK Parti Türkiye’de umut oldu. Sessiz yılların sesi diye iktidar olduk geldik. Ordu’da aynı inançla 1 Kasım seçimlerine hazırlanıyoruz. En güzel neticeyi alıp, 5’te 5 parolasıyla tekrar yola devam edileceğine ve AK Parti’nin tek başına iktidar olacağına inanıyorum.” şeklinde konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

Editör: Haber Merkezi