Ordu Büyükşehir Belediyesinden, Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ordu İl Başkanı Av. Atilla Şahin’in yaptığı açıklamalara cevap geldi.

Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamada CHP İl Başkanı Şahin'in gündemi takip etmediği belirtilerek, Akkuşlu şehit Nuh Özdemir’in evinin inşaat sürecinin başladığı ve evin karkasının bitme aşamasına geldiği ifade edildi. Yazıda; "Yazı yerel ve ulusal gazeteler, tamamen bağımsız olarak şehidimizin evini ziyaret edip inşaatın devam ettiğiyle ilgili haberleri kamuoyuyla paylaşmıştır. CHP’nin yerel ve ulusal gazeteleri dahi takip etmeden, böyle bir açıklama yapmasını kamuoyunun takdirine sunuyoruz."denildi.

 

 "Tüm belgeler sunuldu"

Şahin'in sahil dolgusu ile ilgili eleştirilerine ise şu cevap varildi; "CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahin Altınordu Sahil Bandı Projesi’yle ilgili; “Biz gezi ruhuna saygı duyuyoruz, ancak bu olaylarda bir gezi eylemi çıkarmaya çalışmıyoruz. Bu projenin izinlerinin alınıp alınmadığını halen açıklamadınız” diyerek bir skandal açıklamaya daha imza atmıştır.  CHP İl Başkanı, Sahil Bandı Projesi’nin izin belgelerinin kamuoyuyla paylaşılmadığını söyleyerek gazete okumadığını, televizyon izlemediğini adeta itiraf etmiştir. Yılmaz, 2. Yıl Değerlendirme Toplantısı’nda ve TV kanalarının canlı yayınlarında tüm belgeleri kamuoyuna sunmuştur."

 

"İçme sularında sıkıntı yok"

 

Aybastı ve İkizce’de suların içilemediğini iddia eden CHP İl Başkanı Av. Atilla Şahinéin bu açıklamalarına karşı ise; "Ordu Büyükşehir Belediyesi’nin sadece bu yıl il genelinde suya yönelik yatırımlarının toplamı 70 milyon liradır. Ordu Büyükşehir Belediyesi olarak, ilimizin her bölgesinde halkımızın kullandığı içme suları ekiplerimiz tarafından düzenli bir şekilde analizleri yapılarak hizmete sunulmaktadır. Aybastı ve İkizce ilçelerine OSKİ Genel Müdürlüğü tarafından, 2015 yatırım yılı programı dâhilinde hızlı kum filtreli içme suyu arıtma tesisi kazandırılmıştır. Ayrıca İkizce ilçesinde Kaynartaş Mahallesi’ndeki paket arıtma tesisi yenilenip, Yoğunoluk Mahallesi’ne taşınarak daha geniş bir nüfusa arıtılmış içme suyunun verilmesi sağlanmıştır. Halk Sağlığı İl Müdürlüğü tarafından, yapılan denetimler sonucunda son günlerde alınan raporlar dâhilinde içme sularında uygun olmayan bir sonuç yakalanmamıştır. Tüm bu sonuçlardan sonra içme sularında herhangi bir uygunsuzluğa rastlanılmamıştır." denildi.


 "İş makineleri çalışıyor"


Aybastı Pelitözü yoluyla ilgili yapılan açıklamalara karşı ise şöyle denildi: "CHP İl Başkanı, Aybastı’ya hiç gitmediği için Pelitözü yolunda bir yıldan bu yana çalışan iş makinelerini görmemiş olacak ki böyle bir gafa imza atmıştır. Aybastı Pelitözü yolunda, OSKİ tarafından 1.5 km’lik kısmın kanalizasyon çalışmaları tamamlanmış olup, şu anda 3 km’lik yolda yüz yıl dayanıklı düktil boru çalışmasının 2.5 km’lik kısmı bitmiştir. Mevcut yolda oluşan heyelanın temizlenmesi sonrası 11 km’lik yolda, Aybastı şenliklerine kadar sıcak asfalt çalışması tamamlanacak"

Açıklamada ayrıca Şahin'in Enver Yılmaz'ın teleferik ve büyükşehir belediye binasını sahiplendiğine dair söylemlerine ise; "

Enver Yılmaz, Belediye Binası’nın hem yer hem de yapı olarak yanlış bir proje olduğunu her defasında açıklamıştır. Ancak inşaatın yapılmasına yerel seçimler arifesinde ısrarla devam edilmesi sonrasında da binanın bugünkü kullanım durumunun ortaya çıktığını belirtmiştir." denildi.
Ordu Yorum

Editör: Haber Merkezi