Adıgüzel, ayrıca atama beklenen idari görevli, öğretmen ve engelli öğretmen kadrolarına niçin atama yapılmadığını sordu.

Adıgüzel’in konuşması şu şekilde:Sayın Selçuk, yaşanan çocuk ölümlerinden sonra okul kantinlerinde satılan ürünlere bir denetleme, buradaki reklamlara bir kısıtlama yapmayı düşünüyor musunuz?

Öğrenim çağındaki milyonlarca çocuğumuz, okullarda sabahtan akşama kadar sizlere emanettir. Okullarda gelişen ani ya da kronik sağlık sorunlarına karşı bir sağlık birimi bulunmaması bu çağda bir ayıptır. Okullara revir mecburiyeti getirip anne babaları bu endişeden kurtarmak istiyor musunuz?

Ordu ilimizde boşalan yönetici kadroları var -müdür, müdür yardımcısı- bunların listesi bende var. Bunlarla ilgili şimdiye kadar duyuruya çıkılması gerekirken neden çıkılmıyor, ne zaman çıkılacak?

Atama bekleyen, güvenlik soruşturması süren bin öğretmenin tüm süreçleri tamamlandı, "İki hafta içinde atama yapacağız." dediniz, bir ay oldu hâlâ ses yok.

Sayın Bakan, geriye kalan az sayıdaki engelli öğretmenin atamasını ne zaman yapacaksınız? Ve atama bekleyen yüz binlerce öğretmen şubat ayındaki atamayı soruyor, bekliyor.” Haber Merkezi

 

 

Editör: Haber Merkezi