Uzun süredir sözleşmeli erlerin hakları için çaba harcayan Adıgüzel konuyla ilgili şunları kaydetti:

“Sözleşmeli erlerin feryatları dinmiyor. Sınır boylarında nöbet bekleyen, sınır ötesi operasyonlarda şehit ve gazi olan, vatan savunmasında en kritik ve tehlikeli görevleri verdiğimiz bu evlatlarımızın mağduriyetleri verilen her türlü söze, hatta Meclis’ten çıkan kanuna rağmen giderilmiyor. Adeta bir el ‘Meclis’in iradesinin dahi üzerindeyim’ diyor. Sadece bu uygulama bile, koca bir meclisin yaptığı kanunu yok sayan bu ucube tek adam sisteminin sakatlığının ortaya koymaya yetiyor. Meclis kanun yapıyor. Ama bakanlık kanuna uygun düzenlemeyi hayata geçirmiyor.

Sözleşmeli erlerin aile birliğini yok eden, babasını tanımayan çocukların büyümesine neden olan, eşini göremeden hayat geçirmek zorunda kalan kadınların feryatlarına neden olan sorun devam ediyor. Sözleşmeli erlerin mesai bitiminde evlerine ailelerinin yanına gitmeleri engelleniyor. İlgili kanuni düzenlemede biz de milletvekili olarak bulunduk ve katkı koyduk.

TBMM’de Milli Savunma Komisyonu’nda görüşüldü, TBMM Genel Kurulu’nda görüşüldü, devletin en üst yetkililerince sözler verildi. Bu mağduriyetin sonlandırılacağına dair verilen sözleri ve çıkan kanunu biz de müjdeli bir haber olarak duyurduk. Ancak istisnai birkaç yer dışında şu anda TSK’da halen sözleşmeli erler gece gündüz kışlalarda tutuluyor. Düşünün mesleği askerlik olan bir vatan evladı evine gidemiyor. Eşini, çocuklarını, annesini, babasını göremiyor. Bu durum uzunca bir süredir böyleydi. Ancak çıkartılan kanuna rağmen halen fiilen böyle uygulanması kabul edilemez. Kendi askerine bakmayanlar bir gün başka milletin askerine bakarlar!" Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi