Karabalut açıklamasında şunları söyledi: “Hepimiz biliyoruz ki siyasi partileri toplumsal talepler ortaya çıkarır ve yaşatır. Gittikçe otoriterleşen bütün kaderi bir kişinin ağzından çıkacak sözlere ve alacağı kararlara bağlı hale gelen, ekonomisi ve mali yapısı borç batağında bulunan, her dört kişiden üçünün borçla yaşamaya çalıştığı, hukukun siyasallaştırıldığı, işsizliğin başını alıp gittiği, tarım dahil bütün üretim kalemlerinde gerilediğimiz, buna karşılık yandaşların servetine servet kattığı ,yolsuzlukların diz boyu olduğu bir ülkede yaşıyoruz.    

            Kamplaştırma ve ötekileştirme merkezli siyaset anlayışları ülkeye hiçbir yarar sağlamadığı gibi çözümsüzlüğü artırıyor ve problemleri daha da çoğaltıyor.

          İşte İYİ Parti bu sıkıntıların bunalttığı Türk milletine yeni bir alternatif ,yeni bir siyasal çekim merkezi olmak amacıyla kuruldu. Sayın Genel Başkanımız Meral Akşener Hanımefendinin önderliğinde hepimiz bu büyük millete şunu haykırdık.

         Problemlerimiz çözümsüz değildir. Umutsuz olmamıza gerek yok. Biz biriken yığınla problemi birlikte çözebiliriz. Bunun da yolu ötekileştirme değil kucaklaşma, ayrıştırma değil birleştirme ve ortak milli sorunlarımızı çözmeye yoğunlaşma ,bunlara ilişkin çözümler geliştirmeden geçer.

          Onun içindir ki İYİ Parti kendisini bir Merkez Parti olarak tanımladı ve ortak paydası al bayrağımız  ,vatan,milet,ülkenin bölünmezliği,Atatürk,Cumhuriyet,Demokrasi ve hukukun üstünlüğü olan her vatan evladının ortak yuvası olarak kuruldu.

         Bütün engellemelere ve hatta seçime sokmama çabalarına rağmen İYİ Parti ilk seçimde yüzde on oy  ve 43 milletvekili ile Türk siyasetinin kilit partisi oldu. Bu durum 2019 da yapılan Belediye seçimlerine de damgasını vurdu ve başta İstanbul, Ankara olmak üzere büyükşehir Belediyelerinin büyük çoğunluğu muhalefet yani millet ittifakının eline geçti.

         Değerli yol arkadaşlarım

         Bu milletin İYİ Parti’ye olan ihtiyacı artarak sdevam ediyor. Bu durum da doğal olarak ortak paydası ülke sevdası olan sizlerin, bizlerin sorumluluklarının da artarak devam ettiğini ortaya koyuyor.

        Onun içindir ki parti tabanımızın yönlendirmesi ve duyduğum sorumluluk duygusu ile kurucusu bulunduğum partimizin il başkanlığına adayım

       Sizlerle birlikte başladığımız yerden devam etmek ve partimizi Ordu’da olabilecek en iyi seviyeye hep birlikte çıkaralım istiyorum. Yapmak istediğimiz şey,hep birlikte bayrağı daha yükseklere çıkarmaktır. Birlikte başardık, bundan sonra da bunu birlikte yapalım istiyorum.” Dedi. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi