Bütün dünyada etkisini gösteren ve pandemi ilan edilen covid-19’dan sonra herkesin evlerinde kalıp kendilerini izole etmesi bu hastalıkla baş etmek adına anahtar görev üstleniyor. Peki, bu günlerde çoğu kişi evinde çalışırken evde odağımızı kaybetmeyeceğimiz, huzur veren ve pozitifliğimizi artıran çalışma alanlarını nasıl oluşturabiliriz?

Modern-Home-Offices-27-Kate-Lester.jpg

Öncelikle iş yaptığımız alanın farklı aktiviteler için kullanılmaması gerekmektedir. Evlerimiz çok büyük alanlara sahip olmayabilir fakat bir köşede ufak bir masayla kendimize işlerimizi rahatça yapabileceğimiz özel bir alan oluşturabiliriz. Bu sayede beynimize çalışmak adına doğru sinyaller göndeririz. Oluşturulan alanın dikkat dağıtıcı unsurlardan uzak olması gerekir. Ailenin diğer bireyleriyle sürekli karşılaşabileceğimiz veya televizyon, buzdolabı gibi bize yemek yemek, TV izlemek gibi aktiviteleri çağrıştıran eşyalardan uzakta bulunmak önemli.

Çalışma üçgeni tamamlayan 3 nokta; çalışma koltuğu, çalışma masası ve aydınlatmadır. Çalışma masası büyük olmak yerine işinizi görecek kadar bir masa olması yeterlidir. Üzerinin dağınık olmaması dikkatiniz açısınından önemlidir bu yüzden çekmece ve gözleri olan bir masa işinize daha çok yarayacaktır. Kendinize yapacağınız en büyük iyilik konforlu bir çalışma koltuğu edinmektir. Bu hem sizi odağınızı yitirmeden pozisyonunuzu koruyarak uzun süreler çalışmaya sevk eder hem de sırt, boyun ve belinizde oluşabilecek sağlık problemlerini engeller.

 Diğer önemli unsur aydınlatma; yeterli seviyede ve düzgün aydınlık alan çalışma performansını birebir etkiler eğer doğal gün ışığını alamayacak bir mekânda iseniz LED aydınlatma kullanarak homojen, parlamasız ve temiz, konforlu bir aydınlık düzeyi sağlayabilir aynı zamanda enerji tasarrufunda bulunursunuz. 

Son olarak çalışma alanınıza kimlik katmak ortamı benimsemek ve sizi motive etmek açısından büyük katkıda bulunur. Bunu bütçenize zarar vermeden duvarlara asacağınız tablo ve sizi mutlu eden fotoğraflarınızla sağlayabileceğiniz gibi bitki ve çiçeklerle alanınızı hem renklendirip hem de kişiselleştirebilirsiniz. 

Herkese evinde mutlu, huzurlu ve üretken günler. Evinizde kalın, sağlıkla kalın. Haber Merkezi


Editör: Haber Merkezi