Medical Park Ordu Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Dyt. Gülce Taştemel; diyet yaparken aç kalmanın en büyük hatalardan biri olduğunu, bazı besinlerin kilo vermemizi kolaylaştırdığını söyleyerek, yağ yakımını hızlandıracak 6 mucizevi besin hakkında bilgiler verdi:
YEŞİL ÇAY
Yeşil çay içeriğinde kafein ve kateşinler bulundurur. Son yapılan çalışmalar kafein ve kateşinin  yağ yakımını arttırdığını göstermiştir. Ayrıca yeşil çayın termojenik etki ile metabolizmayı hızlandırdığı, yağ dokusu artışını engelleyerek yağ yapımını baskıladığı, yağ emilimini azalttığı bilimsel araştırmalarla doğrulanmıştır.
Ne kadar tüketilmeli? : Herhangi bir kalp hastalığı bulunmadığı takdirde günde 2-3 bardak yeşil çay tüketimi yağ yakımını  arttırmaktadır.
ACI BİBER
Acı bibere tadını veren kapsaisin adlı madde metabolizmayı yüzde 23 hızlandırmaktadır. Günlük aynı besinleri tüketen iki grup üzerinde yapılan araştırmada bir grup ek olarak acı biber tüketirken diğer grup tüketmemiştir. Araştırma sonucunda yiyeceklerine acı biber ekleyen grubun daha hızlı kilo verdiği saptanmıştır.
Ne kadar tüketilmeli? : Günde minimum 2 adet kırmızı acı biber tüketimi metabolizma hızını arttırmaktadır.
SÜT VE SÜT ÜRÜNLERİ

Yapılan araştırmalara göre süt ve süt ürünlerinde bulunan kalsiyumun yağ yakımını arttırarak zayıflamaya yardımcı olduğu kanıtlanmıştır. Düşük kalorili diyet ile beslenen iki gruptan birinci gruba yüksek kalsiyum içerikli diyet ikinci gruba düşük kalsiyum içerikli diyet verilmiştir. Birinci grupta  kalsiyumun kalsitirol hormon dengesini düzenlemesinden dolayı daha fazla ve daha hızlı kilo kaybı görülmüştür. Ayrıca bu grupta ağırlık kaybını bel kitlesinden olması dikkat çekmiştir.
Ne kadar tüketilmeli? : Günlük 1000-1300 mg kalsiyum tüketimi kilo kaybını 2 kat arttırmaktadır. Bu da yaklaşık 600 ml süt ve süt ürünlerine denk gelmektedir.
ZENCEFİL
Zencefil içerdiği gingerol maddesi sayesinde metabolizmanın oldukça hızlı çalışmasını sağlar. Ayrıca vücuttaki toksinlerin ve fazla suyun dışarı atılmasına yardımcı olur.
Ne kadar tüketilmeli? : Metabolizmayı hızlandırması için günde 1 çay kaşığı tüketilmesi önerilmektedir.
TARÇIN
Tarçının insülin üretimini ve metabolizma hızını arttırıcı özellikleri bulunmaktadır. Vücudumuzdaki yağ hücreleri yüksek insülin düzeyinde parçalanmakta ve enerjiye dönüşmektedir. Tarçın tüketiminde artan insülin salınımı ile karındaki depo yağlar daha hızlı parçalanmaktadır.
Ne kadar tüketilmeli? : Günde 1/2 çay kaşığı tarçın tüketimi yeterlidir.
KETEN  TOHUMU

İçeriğinde protein, demir, omega-3, omega-6,  çinko, magnezyum, müsilajlar bulunur. Kan şekerini dengeler, yüksek lif içeriğinden dolayı yağın vücuttan daha hızlı atılmasına yardımcı olur. Ayrıca kalp damar hastalıklarında olumlu etkisi bulunur ve cildi yeniler.
Ne kadar tüketilmeli? : 1 tatlı kaşığı kadar keten tohumu tüketilmelidir.Haber Merkezi
Editör: Haber Merkezi