CHP Ordu İl Başkanı Yusuf Furtun, karma eğitime karşı çıkan zihniyetin kadının okumasına da, çalışmasına da, eğlenmesine de karşı olduğunu belirterek; "Kadını hep cinsel obje olarak görürler! Sokakta yürümesini dahi istemezler. Kadın düşmanıdırlar! Bu zihniyet hayatın hiçbir alanında kadın ve erkeği eşit görmemiştir! Kadın ve erkeğin aynı sınıflarda okumasına karşı oldukları gibi, medeni kanuna da karşıdırlar. Kadına mirastan daha az pay verilmesini savunurlar. Bu nedenledir ki, kadınları özgürleştiren, eğitim hakkını, seçme ve seçilme hakkını veren en büyük kadın hakları savunucusu, Mustafa Kemal Atatürk’ün devrimlerini ortadan kaldırma gafleti içindedirler." diye konuştu.

 

"Karma eğitimin zorunluluğu, Anayasa ve Milli Eğitim Temel Kanununda yer almaktadır.  Yönetmeliklerle değiştirilemez!" diyen Furtun, şöyle devam etti: " Çünkü “Anayasa”, “Yasa”, ”Tüzük, ve “Yönetmelik” hiyerarşisine aykırı düzenleme yapılamaz.  Yönetmelikler; kanuna aykırı düzenlenemez, kanun maddesini ortadan kaldıramaz, kanunu değiştiremez.  Bunu yapmaya çalışanlar kafalarını kuma gömenlerdir.  Kaldı ki karma eğitim sistemi hayatın doğal akışının bir sonucudur. Hiçbir kanun maddesiyle kaldırılması söz konusu değildir. Eğitimde seçme hakkı değil, pedegojik olarak doğru olanın uygulanması esastır.

Karma eğitimden vazgeçmek, Türkiye Cumhuriyetinin temellerini yıkmak demektir. Cumhuriyet değerlerinden vazgeçmek demektir! Herkesin iyi bilsin ki,   karma eğitimle oynarsanız kıyamet kopar. Çünkü laik, bilimsel ve demokratik eğitimi ortadan kaldırma diye bir “hak” yoktur! Eğitim sistemini felç edenler boşuna heveslenmesin, karanlık hedeflerine ulaşamayacaklar. Laik, bilimsel, demokratik ve parasız eğitim hakkının herkese verilmesi için mücadelemiz devam ediyor, edecek..." Haber Merkezi

 

 

                                                                                 

 

  

Editör: Haber Merkezi