Son günlerde yaşanan kırmızı etteki fiyat artışı vatandaşı vurdu. Artık ete para veremeyecek duruma gelen vatandaşlar fiyattaki artıştan yakınırken, kasaplar ise hayvancılığın desteklenerek et fiyatlarının düşmesinin istiyor.

 

Artan et fiyatları karşında geçtiğimiz gün et ithalatının gerçekleştirilebileceğinin sinyallerini veren Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, et üreticilerini zarara uğratacak hiçbir uygulama içerisinde olmayacaklarını söylemiş, ihtiyaç olduğunda spekülatif hareketlere karşı et ithalatını gerçekleştirme imkanının olduğunu belirtmişti.

 
“Devlet desteklemeli”

 
Fahiş et fiyatlarının önüne geçilmesi için ithal etin gelmesi gerektiğini vurgulayan kasap Suat Layik; “Devlet, üreticiye damızlık hayvanı ucuza alması için yardımcı olmalı. Bir dönem için damızlık hayvan yurtdışından getirilmeli. Kemikli etin kilosu Türkiye’de Gürcistan’dakinin iki katı. Avrupa Birliği ülkelerinden, komşu ülkelerden et ithal edilebilmeli. Bunun yolu açılmalı. Ayrıca, devletimiz üreticilere uzun vadede faizsiz kredi vermeli.” diye konuştu.


 “Et fiyatları çok yüksek”


Et fiyatlarına kalıcı çözümler üretmek gerektiğini belirten Layik; “Asgari ücretle çalışan bir kişinin bu fiyatlara et almasının mümkün değil. Ayrıca yemler de çok pahallı. Bu konuda da iyileştirilmeler yapılmalı. ” dedi. Ordu Yorum/Neşe ÇakarÖzel Haber

Editör: Haber Merkezi