Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın hazırladığı geçtiğimiz günlerde yürürlüğe giren Et ve Et Ürünleri Tebliği ile kasap köfteden dökme tavuğa kadar birçok ürünün satışına yeni düzenlemeler getirildi. Buna göre, kasaplar artık önceden hazırlanmış köfte, sucuk, pastırma ve ambalajsız tavuk satışı yapamayacak.

Kasaplar ise bu uygulamadan memnun değil. Uygulamanın sadece büyük şehirler için olumlu etki yaratacağını savunan Ordulu kasaplar, küçük şehirlerdeki kasap esnafının ise zarar göreceğini söylüyor. Kasap Ali Eren, yürürlüğe giren tebliğin kendilerini olumsuz etkilediğini belirterek; reyonda hazır köfte bulunduramamanın satışlarını etkilediğini söyledi.

Uygulamadan memnun olmadığını söyleyen Eren; “Bir anda birkaç müşteri gelse, 5-6 kilo köfte istese hemen o anda hazırlayıp yapmak bizi gerçekten zorlar. Müşterinin ne zaman geleceği belli olmuyor. Öncede arayıp köftemizi hazırla demesi gerekiyor ancak o şekilde aksamadan işler yürür.” dedi.

“İşimiz zorlaştı”

Kötü niyetli bazı üreticiler nedeniyle bu yasanın çıkarıldığını söyleyen Eren; “ Özellikle büyükşehirlerde kasaplık yapanlar veya et satan büyük işletmeler yasadaki bu boşluğu kullanmaya çalıştı. Bakanlık da konuya et attı. Bu yasa büyükşehirde yaşayanlar için olumlu sonuçlar doğurabilir. Çünkü orada köfteye, sucuğa daha çok kazanç sağlamak için farklı şeyler karıştırılabiliyor, halkın sağlığı ile oynanmış oluyor. Ama burada böyle değil. Küçük bir yerde yaşıyoruz herkes birbirini tanıyor, bildiği yerden alışveriş yapıyor. Zaten müşteriye kötü mal versek o kişinin bir daha gelme şansı yok. Bu açıdan yasanın küçük şehirlerde yaşayan vatandaş için olumu bir getirisi yok. Kasaplar olarak sadece işimiz biraz daha zorlaşmış oldu. ” diye konuştu. Ordu Yorum/Neşe Çakar/Özel Haber

 

Editör: Haber Merkezi