CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız, Hükümeti kendi sözleriyle vurdu. Yıldız, "Kasadaki parayı kendinize mi ayırdınız" diye sordu.

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ordu Milletvekili İdris Yıldız Başbakan Davutoğlu`nun CHP`nin emeklilere vaad ettiği 2 maaş ikramiyeyi eleştirmesi ile ilgili çarpıcı tespitlerde bulundu.

Yıldız şunları ifade etti: “Başbakan Davutoğlu, CHP`nin emeklilere yönelik iki maaş ikramiye vereceği sözüne ilişkin olarak “emekliye iki maaş ikramiyeyi nasıl vereceksin, biz kasada biriktirdiğimiz paraları onun için biriktirmedik? “ demiş.  Yani Sayın Başbakan, o parayı sizin için biriktirmedik, kendimize ayırdık demeye çalışıyor herhalde."

Millete küfreden müteahhitlere mi ayırdınız?

"Kasadaki paraları ne için biriktirdiniz Sayın Davutoğlu? Halkın parasını meklinin, çalışanın, yoksulun, fukaranın, öğrencinin, işçinin, memurun yararına kullanmayacaksanız ne için kullanacaksınız? Halkımız siz kasada para biriktirirken kaçak elektrik parası, GSS primi, yüksek vergi ödemek zorunda mı dir? Kimin yararına kullanacaksınız, millete küfreden müteahhitler için mi ayırdınız o parayı? Bunu neden söylüyoruz, çünkü AKP sayesinde, kredi bulamayan müteahhitlere, kredi bulabilmeleri için Hazine garantisi sağlayarak, projenin karını şirketlere; riskini vergi veren yurttaşlara yükleyen anlayışı tanıdık."

Parsel parsel sattıklarını itiraf ettiler

"Vatandaşlarımıza tekrar hatırlatıyorum, bayrak indi, ülke hunharca talan edildi, çocuklarımızın çocuklarının senelerce ödeyemeyeceği borç yapıldı, ülkenin Başkentinin parsel parsel satıldığı bizzat Hükümetin sözcüsü tarafından beyan edildi. Bunlar buzdağının görünen kısmı aslında tablo çok daha vahim durumda. Bu nedenle, son günlerde yapılan açıklamalar halkımızın AKP`nin gerçek yüzünü görmesi açısından çok önemlidir." Ordu YORUM/Kemal ÇEKÜÇ

  

Editör: Haber Merkezi